Magazine Logo

Andere artikelen in deze publicatie

Inhoudsopgave

Waardenwerk

Inhoudsopgave Ten geleide ■ Caroline Suransky & Sybrandt van Keulen Kennis en verandering Kennis en verandering ■ Josine Stremmelaar & Caroline Suransky Kennis, voor de verandering ■ Ria Brouwers Kennis als proces of kennis als pakketje ■ Remko Berkhout Momenten van pluraliteit. In gesprek met Shahrukh Alam ■ Elise van Alphen 'Know-How', 'Know-What' ■ Mike Edwards Nieuwe manieren van denken mogelijk maken. Interview met Alan Fowler ■ Frederique Demeijer & Marlieke Kieboom 'Er moet een proces van wederzijds leren op gang komen'. Interview met Diego Munoz Elsner ■ Frederique Demeijer & Josine Stremmelaar Recensie door Carolien Ceton: Mobilising social justice in South Africa: Perspectives from Researchers and practitioners, Jeff Handmaker & Remko Berkhout (eds.), PULP Pretoria University Law Press 2010. De samenleving tussen haakjes Een dialoog met Willem Schinkel over burgerschap, interculturaliteit en sociale hypochondrie ■ Laurens ten Kate & Caroline Suransky Willem Schinkel en het humanisme: grensbewoner en/of bruggenbouwer? ■ Martien Schreurs Het kosmopolitische ethos van het pluraal-performatief denken ■ Caroline Suransky, Hilde van t Klooster & Sanne Rotmeijer Waar is de samenleving? Denken over 'inter-esse' met Schinkel en Nancy ■ Eveline Oostdijk & Laurens ten Kate Het integere denken van Willem Schinkel binnenste buiten gekeerd ■ Femke Kaulingfreks Over kosmopolitieke evenwichtskunst. Antwoord aan mijn critici ■ Willem Schinkel Recensie door Kees Meijlink: Ritueel burgerschap. Een essay over nationalisme en secularisme in Nederland. Oskar Verkaaik, uitgeverij Aksant 2009. Berbercultuur en -politiek: nieuwe perspectieven Berbercultuur en -politiek: nieuwe perspectieven. Een inleiding ■ Karen Vintges Multiculturalisme, Berbercultuur en democratie ■ Moha Ennaji Vrouwen, feminismen en Berbercultuur in Marokko ■ Fatima Sadiqi Amazigh in Nederland. Nieuwe perspectieven ■ Abderrahman El Aissati Timazighin van vandaag. Een generatie van verschil ■ Norah Karrouche Interview met de Zuid-Afrikaanse theatermaker Mike van Graan ■ Nora Uitterlinden Dossier: Edward Said Edward Said en de zoektocht naar een synthetisch humanisme ■ Fernando Sudrez Müller De humanismen van Edward Said ■ Michiel Leezenberg Recensie door Adri Smaling: Zingeving als spel. Over religie, macht en speelse spirituali- teit. Een gids voor vrije zinzoekers. André Droogers, Almere: Parthenon 2010. Om de rest van dit artikel te lezen dient u zich in te loggen of te registreren.

WTA

WTA (Het Wetenschappelijk Tijdschrift voor Autisme) is een peerreviewed tijdschrift met als doelstelling het bevorderen van de verspreiding van wetenschappelijk gefundeerde kennis over het spectrum van autismestoornissen in het Nederlands taalgebied. De verbreding van het wetenschappelijk fundament is gericht op de verbetering van de positie van mensen met autisme in de samenleving in de meest brede zin van het woord.

Naar de website.Ouderschapskennis

Ouderschapskennis, voor opvoedondersteuners en ouderbegeleiders, is een tijdschrift voor de studie van ouderschap en ouderschapsproblematiek. De redactie van Ouderschapskennis weet uit ervaring wat de dagelijkse dilemma’s op de werkvloer van ouders, ouderbegeleiders en opvoedondersteuners zijn.

Naar de websiteWaardenwerk

Tijdschrift Waardenwerk richt zich op het onderzoeken en ondersteunen van werken aan waarden op drie, onderling samenhangende niveaus: het niveau van de persoonlijke bestaansethiek, het niveau van werk en professioneel handelen en het niveau van organiseren en besturen.

Naar de websiteParticipatie en Herstel

‘Participatie en Herstel’ is een voortzetting van het Tijdschrift voor Rehabilitatie en Herstel. Het richt zich op ondersteuning van maatschappelijk herstel, sociale inclusie en het tegengaan van maatschappelijke uitsluiting van mensen met een verslaving of met forensische problematiek.


Naar de website