Magazine Logo

Andere artikelen in deze publicatie

Nieuwe manieren van denken mogelijk maken - Interview met Alan Fowler

Frederique Demeijer & Marlieke Kieboom

Waardenwerk

Hoe denkt u dat kennis verandering teweeg brengt? 'Het is belangrijk om eerst na te gaan wat we onder de begrippen 'kennis' en 'verandering' verstaan. Wat is kennis en wiens kennis is het? Voor mij is kennis belichaamde informatie waarop mensen al dan niet kunnen reageren, afhankelijk van hun situatie. Wanneer ik het over kennis heb, praat ik liever in meervoud over 'kennisvormen' Dit omdat ik verschillende bronnen van kennis onderscheid. 'Kennis' heeft verschillende 'eigenaren' en er bestaan verschillende typen kennis, zoals expliciete en impliciete kennis. Om de rest van dit artikel te lezen dient u zich in te loggen of te registreren.

WTA

WTA (Het Wetenschappelijk Tijdschrift voor Autisme) is een peerreviewed tijdschrift met als doelstelling het bevorderen van de verspreiding van wetenschappelijk gefundeerde kennis over het spectrum van autismestoornissen in het Nederlands taalgebied. De verbreding van het wetenschappelijk fundament is gericht op de verbetering van de positie van mensen met autisme in de samenleving in de meest brede zin van het woord.

Naar de website.Ouderschapskennis

Ouderschapskennis, voor opvoedondersteuners en ouderbegeleiders, is een tijdschrift voor de studie van ouderschap en ouderschapsproblematiek. De redactie van Ouderschapskennis weet uit ervaring wat de dagelijkse dilemma’s op de werkvloer van ouders, ouderbegeleiders en opvoedondersteuners zijn.

Naar de websiteWaardenwerk

Tijdschrift Waardenwerk richt zich op het onderzoeken en ondersteunen van werken aan waarden op drie, onderling samenhangende niveaus: het niveau van de persoonlijke bestaansethiek, het niveau van werk en professioneel handelen en het niveau van organiseren en besturen.

Naar de websiteParticipatie en Herstel

‘Participatie en Herstel’ is een voortzetting van het Tijdschrift voor Rehabilitatie en Herstel. Het richt zich op ondersteuning van maatschappelijk herstel, sociale inclusie en het tegengaan van maatschappelijke uitsluiting van mensen met een verslaving of met forensische problematiek.


Naar de website