Magazine Logo

Andere artikelen in deze publicatie

Protesttheater of bewust-zijn-verschuivende kunst? - Interview met de Zuid-Afrikaanse theatermaker Mike van Graan

Nora Uitterlinden

Waardenwerk

Waarom zou je mensen die honger hebben, willen helpen met kunst? Is dat geen elitair idee en een grote fout bovendien? Zuid-Afrikaanse theatermaker Mike van Graan legt uit dat het juist elitair is om géén aandacht aan kunst te besteden als je aan ontwikkelingshulp doet. 'Juist arme mensen kunnen moeilijk investeren in eigen media en kunstvoorzieningen met gevolg dat de rijke media het wereldbeeld blijven bepalen', legt Van Graan uit in zijn lezing bij het 15-jarig bestaan van het Hivos cultuurfonds. Naar aanleiding van de lezing sprak Nora Uitterlinden hem over kunst- en cultuurbeleid in Zuid-Afrika en de potentie van intercultureel theater. Om de rest van dit artikel te lezen dient u zich in te loggen of te registreren.

WTA

WTA (Het Wetenschappelijk Tijdschrift voor Autisme) is een peerreviewed tijdschrift met als doelstelling het bevorderen van de verspreiding van wetenschappelijk gefundeerde kennis over het spectrum van autismestoornissen in het Nederlands taalgebied. De verbreding van het wetenschappelijk fundament is gericht op de verbetering van de positie van mensen met autisme in de samenleving in de meest brede zin van het woord.

Naar de website.Ouderschapskennis

Ouderschapskennis, voor opvoedondersteuners en ouderbegeleiders, is een tijdschrift voor de studie van ouderschap en ouderschapsproblematiek. De redactie van Ouderschapskennis weet uit ervaring wat de dagelijkse dilemma’s op de werkvloer van ouders, ouderbegeleiders en opvoedondersteuners zijn.

Naar de websiteWaardenwerk

Tijdschrift Waardenwerk richt zich op het onderzoeken en ondersteunen van werken aan waarden op drie, onderling samenhangende niveaus: het niveau van de persoonlijke bestaansethiek, het niveau van werk en professioneel handelen en het niveau van organiseren en besturen.

Naar de websiteParticipatie en Herstel

‘Participatie en Herstel’ is een voortzetting van het Tijdschrift voor Rehabilitatie en Herstel. Het richt zich op ondersteuning van maatschappelijk herstel, sociale inclusie en het tegengaan van maatschappelijke uitsluiting van mensen met een verslaving of met forensische problematiek.


Naar de website