Magazine Logo

Actief ouder worden - Een geschikt antwoord op de uitdagingen van het leven op latere leeftijd?

Thomas Scharf

Geron

Het Europees Jaar van actief ouder worden en solidariteit tussen generaties (2012) vormt een uitstekende gelegenheid om mee te doen aan de broodnodige debatten over de ingrijpende gevolgen van de demografische veranderingen. In tijden waarin vele, lang bestaande zekerheden over het ouder worden onder druk staan, is het zeer de moeite waard om fundamentele vragen te stellen over het soort samenleving waarin wij oudere willen zijn. Denk hierbij aan pensionering, inkomen, gezondheidszorg en sociale ondersteuning. Om de rest van dit artikel te lezen dient u zich in te loggen of te registreren.

WTA

WTA (Het Wetenschappelijk Tijdschrift voor Autisme) is een peerreviewed tijdschrift met als doelstelling het bevorderen van de verspreiding van wetenschappelijk gefundeerde kennis over het spectrum van autismestoornissen in het Nederlands taalgebied. De verbreding van het wetenschappelijk fundament is gericht op de verbetering van de positie van mensen met autisme in de samenleving in de meest brede zin van het woord.

Naar de website.Ouderschapskennis

Ouderschapskennis, voor opvoedondersteuners en ouderbegeleiders, is een tijdschrift voor de studie van ouderschap en ouderschapsproblematiek. De redactie van Ouderschapskennis weet uit ervaring wat de dagelijkse dilemma’s op de werkvloer van ouders, ouderbegeleiders en opvoedondersteuners zijn.

Naar de websiteWaardenwerk

Tijdschrift Waardenwerk richt zich op het onderzoeken en ondersteunen van werken aan waarden op drie, onderling samenhangende niveaus: het niveau van de persoonlijke bestaansethiek, het niveau van werk en professioneel handelen en het niveau van organiseren en besturen.

Naar de websiteParticipatie en Herstel

‘Participatie en Herstel’ is een voortzetting van het Tijdschrift voor Rehabilitatie en Herstel. Het richt zich op ondersteuning van maatschappelijk herstel, sociale inclusie en het tegengaan van maatschappelijke uitsluiting van mensen met een verslaving of met forensische problematiek.


Naar de website