Magazine Logo

Active Ageing, een gerontologie van de hoop

Tinie Kardol

Geron

'Zijn lichamelijke verschijning was deerniswekkend; de lange, alleenstaande man was uitgemergeld. De elasticiteit was uit zijn longen geraakt en het zuurstofslangetje in zijn neus geleidde de kunstmatige zuurstof naar het ademhalingsorgaan. Het zicht was al enige jaren uit zijn ogen verdwenen. Je ontkwam niet aan de gedachte dat de man wel moest hunkeren naar het levenseinde. Maar het wekelijkse bezoekje aan een medebewoonster op zijn etage van het verzorgingshuis hield hem op de been en verschafte betekenis aan zijn leven, door de beleving dat iemand op hem wachtte en zin putte uit zijn aanwezigheid'. Om de rest van dit artikel te lezen dient u zich in te loggen of te registreren.

WTA

WTA (Het Wetenschappelijk Tijdschrift voor Autisme) is een peerreviewed tijdschrift met als doelstelling het bevorderen van de verspreiding van wetenschappelijk gefundeerde kennis over het spectrum van autismestoornissen in het Nederlands taalgebied. De verbreding van het wetenschappelijk fundament is gericht op de verbetering van de positie van mensen met autisme in de samenleving in de meest brede zin van het woord.

Naar de website.Ouderschapskennis

Ouderschapskennis, voor opvoedondersteuners en ouderbegeleiders, is een tijdschrift voor de studie van ouderschap en ouderschapsproblematiek. De redactie van Ouderschapskennis weet uit ervaring wat de dagelijkse dilemma’s op de werkvloer van ouders, ouderbegeleiders en opvoedondersteuners zijn.

Naar de websiteWaardenwerk

Tijdschrift Waardenwerk richt zich op het onderzoeken en ondersteunen van werken aan waarden op drie, onderling samenhangende niveaus: het niveau van de persoonlijke bestaansethiek, het niveau van werk en professioneel handelen en het niveau van organiseren en besturen.

Naar de websiteParticipatie en Herstel

‘Participatie en Herstel’ is een voortzetting van het Tijdschrift voor Rehabilitatie en Herstel. Het richt zich op ondersteuning van maatschappelijk herstel, sociale inclusie en het tegengaan van maatschappelijke uitsluiting van mensen met een verslaving of met forensische problematiek.


Naar de website