Magazine Logo

Jan Terlouw: Nadenken over de toekomst is in strijd met onze natuur

Christina Mercken & Jan Willem van de Maat

Geron

Jan Terlouw (1931) is een Nederlands fysicus, schrijver en voormalig politicus voor D66. Na jaren van onderzoek besloot Terlouw dat hij andere dingen wilde in zijn leven en werd hij schrijver en politicus. Zijn schrijfcarrière begon toen zijn vrouw op het idee kwam de zelfverzonnen verhalen die hij zijn kinderen vertelde, te publiceren. In 1970 debuteerde hij met zijn eerste boeken en werd hij actief als gemeenteraadslid. In 1971 kwam hij voor D66 in de Tweede Kamer en twee jaar later werd hij fractievoorzitter. In het tweede en derde kabinet Van Agt was hij minister van Economische Zaken en vicepremier. Nadat hij in 1982 de politiek verliet, verhuisde hij naar Parijs als secretaris-generaal van de Conferentie van Europese transportministers. In 1991 werd hij benoemd tot Commissaris van de Koningin in Gelderland. Na in 1996 met pensioen te zijn gegaan, werd hij in 1999 senator in de Eerste Kamer. Als schrijver is hij altijd actief gebleven en zijn boeken zijn bekroond en vertaald in meerdere talen. De laatste jaren schrijft hij speurdersromans met zijn dochter Sanne Terlouw. Om de rest van dit artikel te lezen dient u zich in te loggen of te registreren.

WTA

WTA (Het Wetenschappelijk Tijdschrift voor Autisme) is een peerreviewed tijdschrift met als doelstelling het bevorderen van de verspreiding van wetenschappelijk gefundeerde kennis over het spectrum van autismestoornissen in het Nederlands taalgebied. De verbreding van het wetenschappelijk fundament is gericht op de verbetering van de positie van mensen met autisme in de samenleving in de meest brede zin van het woord.

Naar de website.Ouderschapskennis

Ouderschapskennis, voor opvoedondersteuners en ouderbegeleiders, is een tijdschrift voor de studie van ouderschap en ouderschapsproblematiek. De redactie van Ouderschapskennis weet uit ervaring wat de dagelijkse dilemma’s op de werkvloer van ouders, ouderbegeleiders en opvoedondersteuners zijn.

Naar de websiteWaardenwerk

Tijdschrift Waardenwerk richt zich op het onderzoeken en ondersteunen van werken aan waarden op drie, onderling samenhangende niveaus: het niveau van de persoonlijke bestaansethiek, het niveau van werk en professioneel handelen en het niveau van organiseren en besturen.

Naar de websiteParticipatie en Herstel

‘Participatie en Herstel’ is een voortzetting van het Tijdschrift voor Rehabilitatie en Herstel. Het richt zich op ondersteuning van maatschappelijk herstel, sociale inclusie en het tegengaan van maatschappelijke uitsluiting van mensen met een verslaving of met forensische problematiek.


Naar de website