Magazine Logo

Ontwikkelingen in wonen, welzijn en zorg - Doe het lekker zelf! Maar vergeet de kwetsbaren niet

Yvonne Witter & Hugo van den Beld

Geron

Ouderen zullen zelf regie moeten nemen voor hun eigen leven. Daar helpen steeds meer mensen, organisaties en bedrijven bij. De focus van organisaties die zich met overheidsgelden op deze groepen richten, moet vooral bij de kwetsbare, niet-bereikte ouderen liggen. Dat is de conclusie van dit artikel, waarin we inzicht geven in de zeven belangrijkste trends in wonen, welzijn en zorg. Iedereen die in deze markt (maatschappelijk) onderneemt weet dan de komende jaren waar hij of zij rekening mee kan houden. Om de rest van dit artikel te lezen dient u zich in te loggen of te registreren.

WTA

WTA (Het Wetenschappelijk Tijdschrift voor Autisme) is een peerreviewed tijdschrift met als doelstelling het bevorderen van de verspreiding van wetenschappelijk gefundeerde kennis over het spectrum van autismestoornissen in het Nederlands taalgebied. De verbreding van het wetenschappelijk fundament is gericht op de verbetering van de positie van mensen met autisme in de samenleving in de meest brede zin van het woord.

Naar de website.Ouderschapskennis

Ouderschapskennis, voor opvoedondersteuners en ouderbegeleiders, is een tijdschrift voor de studie van ouderschap en ouderschapsproblematiek. De redactie van Ouderschapskennis weet uit ervaring wat de dagelijkse dilemma’s op de werkvloer van ouders, ouderbegeleiders en opvoedondersteuners zijn.

Naar de websiteWaardenwerk

Tijdschrift Waardenwerk richt zich op het onderzoeken en ondersteunen van werken aan waarden op drie, onderling samenhangende niveaus: het niveau van de persoonlijke bestaansethiek, het niveau van werk en professioneel handelen en het niveau van organiseren en besturen.

Naar de websiteParticipatie en Herstel

‘Participatie en Herstel’ is een voortzetting van het Tijdschrift voor Rehabilitatie en Herstel. Het richt zich op ondersteuning van maatschappelijk herstel, sociale inclusie en het tegengaan van maatschappelijke uitsluiting van mensen met een verslaving of met forensische problematiek.


Naar de website