Magazine Logo

Bewegen en beleven voor mensen met dementie

Albertine Stolk

Geron

Een vrouw die nooit wat zegt maar nu langzaam weer wat begint te praten. Een man die verhalen vertelt over vroeger die verzorgenden nog niet kenden. Maar vooral: vrolijke ouderen met een glimlach op het gezicht. Het zijn de resultaten van een kunstproject bij Pleyade, in verpleeghuis Eldenstaete in Arnhem waar dementerende mensen wonen. De installatie bestaat uit twee omafietsen en een groot panoramascherm en brengt de ouderen zowel fysiek als mentaal in beweging. Wordt er op de trappers getrapt, dan komen op het scherm een rijk scala aan figuranten voorbij; te paard, op de fiets, met kinderwagen of zomaar wandelend. Om de rest van dit artikel te lezen dient u zich in te loggen of te registreren.

WTA

WTA (Het Wetenschappelijk Tijdschrift voor Autisme) is een peerreviewed tijdschrift met als doelstelling het bevorderen van de verspreiding van wetenschappelijk gefundeerde kennis over het spectrum van autismestoornissen in het Nederlands taalgebied. De verbreding van het wetenschappelijk fundament is gericht op de verbetering van de positie van mensen met autisme in de samenleving in de meest brede zin van het woord.

Naar de website.Ouderschapskennis

Ouderschapskennis, voor opvoedondersteuners en ouderbegeleiders, is een tijdschrift voor de studie van ouderschap en ouderschapsproblematiek. De redactie van Ouderschapskennis weet uit ervaring wat de dagelijkse dilemma’s op de werkvloer van ouders, ouderbegeleiders en opvoedondersteuners zijn.

Naar de websiteWaardenwerk

Tijdschrift Waardenwerk richt zich op het onderzoeken en ondersteunen van werken aan waarden op drie, onderling samenhangende niveaus: het niveau van de persoonlijke bestaansethiek, het niveau van werk en professioneel handelen en het niveau van organiseren en besturen.

Naar de websiteParticipatie en Herstel

‘Participatie en Herstel’ is een voortzetting van het Tijdschrift voor Rehabilitatie en Herstel. Het richt zich op ondersteuning van maatschappelijk herstel, sociale inclusie en het tegengaan van maatschappelijke uitsluiting van mensen met een verslaving of met forensische problematiek.


Naar de website