Magazine Logo

De landelijke Vakvereniging voor Ervaringswerkers

Fred Verdouw

Participatie

In december 2005 hebben ervaringsdeskundigen in Utrecht de landelijke Vakvereniging voor Ervaringswerkers (VvE) opgericht. De basis voor de oprichting van de VvE werd een maand eerder gelegd tijdens het congres 'ACT in de praktijk'. Bij die gelegenheid hebben verschillende ervaringsdeskundigen in de pauze hun koppen bij elkaar gestoken en al vrij snel besloten tot een oprichtingsvergadering. De doelstellingen van de VvE liggen enerzijds op het gebied van arbeidsvoorwaarden (een vakbond-staak), anderzijds op het terrein van een beroepsvereniging die zich voor kwaliteitsverbetering van het beroep 'ervaringswerker' wil inzetten. Vandaar de naam 'vakvereniging'. Om de rest van dit artikel te lezen dient u zich in te loggen of te registreren.

WTA

WTA (Het Wetenschappelijk Tijdschrift voor Autisme) is een peerreviewed tijdschrift met als doelstelling het bevorderen van de verspreiding van wetenschappelijk gefundeerde kennis over het spectrum van autismestoornissen in het Nederlands taalgebied. De verbreding van het wetenschappelijk fundament is gericht op de verbetering van de positie van mensen met autisme in de samenleving in de meest brede zin van het woord.

Naar de website.Ouderschapskennis

Ouderschapskennis, voor opvoedondersteuners en ouderbegeleiders, is een tijdschrift voor de studie van ouderschap en ouderschapsproblematiek. De redactie van Ouderschapskennis weet uit ervaring wat de dagelijkse dilemma’s op de werkvloer van ouders, ouderbegeleiders en opvoedondersteuners zijn.

Naar de websiteWaardenwerk

Tijdschrift Waardenwerk richt zich op het onderzoeken en ondersteunen van werken aan waarden op drie, onderling samenhangende niveaus: het niveau van de persoonlijke bestaansethiek, het niveau van werk en professioneel handelen en het niveau van organiseren en besturen.

Naar de websiteParticipatie en Herstel

‘Participatie en Herstel’ is een voortzetting van het Tijdschrift voor Rehabilitatie en Herstel. Het richt zich op ondersteuning van maatschappelijk herstel, sociale inclusie en het tegengaan van maatschappelijke uitsluiting van mensen met een verslaving of met forensische problematiek.


Naar de website