Magazine Logo

Inhoudsopgave

Participatie

THEMA Manifestatie Kwartiermaken 3 Manifestatie van talent en verlangen De kunst van het kwartiermaken Doortje Kal 7 Over wildebeesten en olifanten Paul Fentener van Vlissingen 9 Ooit was ik kampioen Agnes Nanning 10 Kom in actie tegen stigma's! Niels van Spaandonk 12 Ben ik (goed) in beeld? Over media en psychiatrie; lessen uit de beeldvorming rondom etnische minderheden Garjan Sterk 16 Geel, een unicum in de psychiatrie Al eeuwenlang in de gemeenschap geïntegreerde gezinsverpleging Eugeen Roosens 20 Erbij horen Enkele aantekeningen over de verhouding tussen psychiatrie en multiculturalisme Bart van Leeuwen 26 De inclusieve samenleving Het gewenste einddoel van de Taskforce Handicap en Samenleving Marlieke de Jonge 28 Empowerment en maatzorg Een krachtgerichte psychologische kijk op armoede en hulpverlening Tine Van Regenmortel 30 Hoe maakt een bedrijf als KPN contact met 'moeilijk integreerbare groepen'? Tom van der Gaag 36 Sociale uitsluiting - erbij stil staan en goed kijken Gerda Jehoel-Gijsbers 39 Kunst, psychiatrie en het creëren van ruimte Wouter Klisters 40 Vanuit Marlies - Ervaringen van een choreografe Krisztina de Chatel 44 De kracht van kunst Herstel van het beschadigd zelfbeeld Barbara Demeyer 46 Het Diep Water Collectief Cor Pieters 49 Wie neemt het voortouw? Verslag van een politiek debat Doortje Kal 55 De kwaliteit van kwartiermaken Epiloog Jaap van Weeghel 57 Ondersteuningsbehoeften van ouders met psychiatrische beperkingen Marrie Venderink, Peter van der Ende, Wendy van der Veldt & Mariëlle Dullemond Om de rest van dit artikel te lezen dient u zich in te loggen of te registreren.

WTA

WTA (Het Wetenschappelijk Tijdschrift voor Autisme) is een peerreviewed tijdschrift met als doelstelling het bevorderen van de verspreiding van wetenschappelijk gefundeerde kennis over het spectrum van autismestoornissen in het Nederlands taalgebied. De verbreding van het wetenschappelijk fundament is gericht op de verbetering van de positie van mensen met autisme in de samenleving in de meest brede zin van het woord.

Naar de website.



Ouderschapskennis

Ouderschapskennis, voor opvoedondersteuners en ouderbegeleiders, is een tijdschrift voor de studie van ouderschap en ouderschapsproblematiek. De redactie van Ouderschapskennis weet uit ervaring wat de dagelijkse dilemma’s op de werkvloer van ouders, ouderbegeleiders en opvoedondersteuners zijn.

Naar de website



Waardenwerk

Tijdschrift Waardenwerk richt zich op het onderzoeken en ondersteunen van werken aan waarden op drie, onderling samenhangende niveaus: het niveau van de persoonlijke bestaansethiek, het niveau van werk en professioneel handelen en het niveau van organiseren en besturen.

Naar de website



Participatie en Herstel

‘Participatie en Herstel’ is een voortzetting van het Tijdschrift voor Rehabilitatie en Herstel. Het richt zich op ondersteuning van maatschappelijk herstel, sociale inclusie en het tegengaan van maatschappelijke uitsluiting van mensen met een verslaving of met forensische problematiek.


Naar de website