Magazine Logo

Brief aan Theo de Wit

Patrick Vlug

Waardenwerk

Utrecht, 2 november 2013 Geachte heer De Wit, beste Theo, Via de redactie van het tijdschrift 'Waardenwerk' ben ik gevraagd of ik wilde reageren op een artikel van jouw hand, getiteld 'Geestelijke weerbaarheid in het werken met gedetineerden'. Ik doe dat met plezier, temeer omdat je artikel me zeer geboeid heeft en ik het erin aan de orde gestelde onderwerp van groot belang vind. Ik schrijf je een brief, omdat dat het beste past bij mijn nogal verwilderde manier van denken. Een brief geeft me de benodigde ruimte om hier en daar te kunnen verspringen en associëren. In de brief tutoyeer ik je omdat we elkaar ook kennen. Ik hoop dat het je niet stoort. Om de rest van dit artikel te lezen dient u zich in te loggen of te registreren.

WTA

WTA (Het Wetenschappelijk Tijdschrift voor Autisme) is een peerreviewed tijdschrift met als doelstelling het bevorderen van de verspreiding van wetenschappelijk gefundeerde kennis over het spectrum van autismestoornissen in het Nederlands taalgebied. De verbreding van het wetenschappelijk fundament is gericht op de verbetering van de positie van mensen met autisme in de samenleving in de meest brede zin van het woord.

Naar de website.Ouderschapskennis

Ouderschapskennis, voor opvoedondersteuners en ouderbegeleiders, is een tijdschrift voor de studie van ouderschap en ouderschapsproblematiek. De redactie van Ouderschapskennis weet uit ervaring wat de dagelijkse dilemma’s op de werkvloer van ouders, ouderbegeleiders en opvoedondersteuners zijn.

Naar de websiteWaardenwerk

Tijdschrift Waardenwerk richt zich op het onderzoeken en ondersteunen van werken aan waarden op drie, onderling samenhangende niveaus: het niveau van de persoonlijke bestaansethiek, het niveau van werk en professioneel handelen en het niveau van organiseren en besturen.

Naar de websiteParticipatie en Herstel

‘Participatie en Herstel’ is een voortzetting van het Tijdschrift voor Rehabilitatie en Herstel. Het richt zich op ondersteuning van maatschappelijk herstel, sociale inclusie en het tegengaan van maatschappelijke uitsluiting van mensen met een verslaving of met forensische problematiek.


Naar de website