Magazine Logo

De europese unie van Jürgen Habermas

Tannelie Blom

Waardenwerk

De Erasmusprijs 2013 is toegekend aan Jürgen Habermas uit erkenning voor diens niet aflatende inspanningen voor een democratisch Europa. In aanloop naar de feestelijke uitreiking op 6 november is onder redactie van Paul Schnabel een bundel samengesteld met als titel Jürgen Habermas - Een toekomst voor Europa1 Het betreft een door Jabik Veenbaas naar het Nederlands vertaalde collectie van interviews met, en krantenartikelen en opstellen van de Duitse meester zelf. Hoewel beslist geen lichte kost hoopt Stichting Premium Erasmianum met deze bundel een breder publiek te interesseren voor Habermas' denkbeelden betreffende de 'Europese Unie' (EU). Deze collectie opstellen —en interviews zal echter ook menigeen verrassen die goed op de hoogte is van streng academische klassiekers als Erkenntnis und Interesse, Theorie des Kommunikativen Handelns, of Faktizitat und Geltung. De Habermas die zich sinds de val van de muur en de Duitse hereniging via talloze interviews en geschriften in het debat over de EU en de toekomst van Europa is gaan mengen, is een praktisch geëngageerde, zo niet gepassioneerde Habermas die de retoriek van de publicistische straatvechter niet schuwt. Om de rest van dit artikel te lezen dient u zich in te loggen of te registreren.

WTA

WTA (Het Wetenschappelijk Tijdschrift voor Autisme) is een peerreviewed tijdschrift met als doelstelling het bevorderen van de verspreiding van wetenschappelijk gefundeerde kennis over het spectrum van autismestoornissen in het Nederlands taalgebied. De verbreding van het wetenschappelijk fundament is gericht op de verbetering van de positie van mensen met autisme in de samenleving in de meest brede zin van het woord.

Naar de website.Ouderschapskennis

Ouderschapskennis, voor opvoedondersteuners en ouderbegeleiders, is een tijdschrift voor de studie van ouderschap en ouderschapsproblematiek. De redactie van Ouderschapskennis weet uit ervaring wat de dagelijkse dilemma’s op de werkvloer van ouders, ouderbegeleiders en opvoedondersteuners zijn.

Naar de websiteWaardenwerk

Tijdschrift Waardenwerk richt zich op het onderzoeken en ondersteunen van werken aan waarden op drie, onderling samenhangende niveaus: het niveau van de persoonlijke bestaansethiek, het niveau van werk en professioneel handelen en het niveau van organiseren en besturen.

Naar de websiteParticipatie en Herstel

‘Participatie en Herstel’ is een voortzetting van het Tijdschrift voor Rehabilitatie en Herstel. Het richt zich op ondersteuning van maatschappelijk herstel, sociale inclusie en het tegengaan van maatschappelijke uitsluiting van mensen met een verslaving of met forensische problematiek.


Naar de website