Magazine Logo

Luna houdt de kop koel Hulphond op het voorjaarscongres van de psychiaters

Wilma Boevink

Participatie

Recent vond het driedaagse voorjaarscongres plaats van de Nederlandse Vereniging voor Psychiatrie. Het toeval wilde dat mijn drie bijdragen over de drie dagen waren uitgesmeerd en ik dus een paar dagen in Maastricht zou verblijven. Normaal gesproken geen straf, in zo'n prachtig gebied. Maar dit keer was ik niet in goede doen. Vanwege een posttraumatische stress stoornis heb ik bij herhaling periodes waarin ik slecht slaap en daardoor overdag ook niet al te helder ben. Thuis wordt dat opgelost door... Luna, mijn herdershond! Om de rest van dit artikel te lezen dient u zich in te loggen of te registreren.

WTA

WTA (Het Wetenschappelijk Tijdschrift voor Autisme) is een peerreviewed tijdschrift met als doelstelling het bevorderen van de verspreiding van wetenschappelijk gefundeerde kennis over het spectrum van autismestoornissen in het Nederlands taalgebied. De verbreding van het wetenschappelijk fundament is gericht op de verbetering van de positie van mensen met autisme in de samenleving in de meest brede zin van het woord.

Naar de website.Ouderschapskennis

Ouderschapskennis, voor opvoedondersteuners en ouderbegeleiders, is een tijdschrift voor de studie van ouderschap en ouderschapsproblematiek. De redactie van Ouderschapskennis weet uit ervaring wat de dagelijkse dilemma’s op de werkvloer van ouders, ouderbegeleiders en opvoedondersteuners zijn.

Naar de websiteWaardenwerk

Tijdschrift Waardenwerk richt zich op het onderzoeken en ondersteunen van werken aan waarden op drie, onderling samenhangende niveaus: het niveau van de persoonlijke bestaansethiek, het niveau van werk en professioneel handelen en het niveau van organiseren en besturen.

Naar de websiteParticipatie en Herstel

‘Participatie en Herstel’ is een voortzetting van het Tijdschrift voor Rehabilitatie en Herstel. Het richt zich op ondersteuning van maatschappelijk herstel, sociale inclusie en het tegengaan van maatschappelijke uitsluiting van mensen met een verslaving of met forensische problematiek.


Naar de website