Magazine Logo

Reactie op Andries Baart, 'Kwetsbaarheid gerehabiliteerd. Een pleidooi'.

Participatie

Het artikel van Baart is natuurlijk goed bedoeld, maar de eindeloze herhaling van de term kwetsbaar maakt mij kriegel en achterdochtig. Waarom moet de lastige werkelijkheid van straatarme, eenzame, onaangepaste, agressieve en depressieve mensen gladgestreken worden met het woord kwetsbaar? Zeker, ieder mens is kwetsbaar en dat besef kan professionals helpen om contact te maken met al te kwetsbare mensen. Maar die zullen zich zelf niet zo gauw kwetsbaar noemen, eerder gekwetst, gepest en onrecht aangedaan. En hun buren zullen hen eerder vreemd, asociaal of lastig noemen. Kwetsbaarheid lijkt me een typisch professionele term van mensen, die hun geld verdienen met hulp aan de kwetsbare categorie mens. Om de rest van dit artikel te lezen dient u zich in te loggen of te registreren.

WTA

WTA (Het Wetenschappelijk Tijdschrift voor Autisme) is een peerreviewed tijdschrift met als doelstelling het bevorderen van de verspreiding van wetenschappelijk gefundeerde kennis over het spectrum van autismestoornissen in het Nederlands taalgebied. De verbreding van het wetenschappelijk fundament is gericht op de verbetering van de positie van mensen met autisme in de samenleving in de meest brede zin van het woord.

Naar de website.Ouderschapskennis

Ouderschapskennis, voor opvoedondersteuners en ouderbegeleiders, is een tijdschrift voor de studie van ouderschap en ouderschapsproblematiek. De redactie van Ouderschapskennis weet uit ervaring wat de dagelijkse dilemma’s op de werkvloer van ouders, ouderbegeleiders en opvoedondersteuners zijn.

Naar de websiteWaardenwerk

Tijdschrift Waardenwerk richt zich op het onderzoeken en ondersteunen van werken aan waarden op drie, onderling samenhangende niveaus: het niveau van de persoonlijke bestaansethiek, het niveau van werk en professioneel handelen en het niveau van organiseren en besturen.

Naar de websiteParticipatie en Herstel

‘Participatie en Herstel’ is een voortzetting van het Tijdschrift voor Rehabilitatie en Herstel. Het richt zich op ondersteuning van maatschappelijk herstel, sociale inclusie en het tegengaan van maatschappelijke uitsluiting van mensen met een verslaving of met forensische problematiek.


Naar de website