Magazine Logo

Herstel - Hoe een studiereis bindt en beweegt

MARTINE GANZEVLES EN SASCHA VAN GIJZEL

Participatie

In het decembernummer van dit tijdschrift werd door Wilken et al (2014) verslag gedaan van de twee studiereizen naar Londen die in het teken stonden van het bezoeken van verschillende Recovery Colleges. Ervaringswerkers, professionals, beleidsmedewerkers, onderzoekers en trainers van diverse instellingen, cliënt-gestuurde organisaties en kennisinstituten kwamen geïnspireerd terug en barstten van de ideeën en voornemens. Hoe staat het nu met die inspiratie en ideeën? In deze bijdrage de stand van zaken. In januari kwamen het merendeel van de deelnemers aan de studiereizen en een aantal andere geïnteresseerden, zoals een vertegenwoordiger van Movisie en stichting Door en Voor, bij Hogeschool Utrecht samen om ervaringen, ideeën, plannen en acties met elkaar te delen. 'Wat heeft je geïnspireerd? Hoe neem je dat mee in je eigen praktijk en wat zijn concrete plannen om die inspiratie vorm te geven in die praktijk?' waren de leidende vragen tijdens deze bijeenkomst. Om de rest van dit artikel te lezen dient u zich in te loggen of te registreren.

WTA

WTA (Het Wetenschappelijk Tijdschrift voor Autisme) is een peerreviewed tijdschrift met als doelstelling het bevorderen van de verspreiding van wetenschappelijk gefundeerde kennis over het spectrum van autismestoornissen in het Nederlands taalgebied. De verbreding van het wetenschappelijk fundament is gericht op de verbetering van de positie van mensen met autisme in de samenleving in de meest brede zin van het woord.

Naar de website.Ouderschapskennis

Ouderschapskennis, voor opvoedondersteuners en ouderbegeleiders, is een tijdschrift voor de studie van ouderschap en ouderschapsproblematiek. De redactie van Ouderschapskennis weet uit ervaring wat de dagelijkse dilemma’s op de werkvloer van ouders, ouderbegeleiders en opvoedondersteuners zijn.

Naar de websiteWaardenwerk

Tijdschrift Waardenwerk richt zich op het onderzoeken en ondersteunen van werken aan waarden op drie, onderling samenhangende niveaus: het niveau van de persoonlijke bestaansethiek, het niveau van werk en professioneel handelen en het niveau van organiseren en besturen.

Naar de websiteParticipatie en Herstel

‘Participatie en Herstel’ is een voortzetting van het Tijdschrift voor Rehabilitatie en Herstel. Het richt zich op ondersteuning van maatschappelijk herstel, sociale inclusie en het tegengaan van maatschappelijke uitsluiting van mensen met een verslaving of met forensische problematiek.


Naar de website