Magazine Logo

Inhoudsopgave

Participatie

Inhoud 2 Redactioneel Jos Dröes 3 De herstelbeweging: agenda voor de toekomst Wilma Boevink 8 Warm aanbevolen. Contact leggen met potentiële werkgevers voor mensen met ernstige psychische aandoeningen Venu Nieuwenhuizen en Tom van Wel 16 Ambulantisering in Utrecht: respijtzorg in de wijk Michiel Emmelot, Kees Langerak en Sonja van Rooijen 25 Herstel in de Basis GGZ. En als we het nu eens heel anders gaan doen? Bea Tiemens, Digna van der Kellen, Astrid de Groot - de Meijer, Mirjam Nekkers 33 Kortdurende Begeleiding aan Huis toereikend voor zelfredzaamheid op lange termijn Anneke van Wamel en Linda Kreuger 40 Beeld De ontmoeting en het afscheid Jannemiek Tukker 41 Wervelingen. Lezing gehouden op 8 juni 2015 in Museum het Dolhuys te Haarlem op het symposium 'De helende werking van kunst’ Jannemiek Tukker 47 Kunst in de verdrukking. De helende werking van creatieve therapie Hansje Galesloot 53 Je eigen stek Naar meer zelfbeheer in de maatschappelijke opvang. De geleerde lessen tot nu toe Michiel Lochtenberg en Max Huber 57 Enik Recovery College: School voor het leven Kristien Harmsen en Guus Cruts 60 Herstel 'Alsof je een droom binnenwandelt’. Hoe een studiereis bindt en beweegt Martine Ganzevles en Sascha van Gijzel 63 Bijeenkomsten High & Intensive Care Festival 2015 Jos Dröes Phrenos Rehabilitatieongres van 21 mei 2015, 'Herstel, de voortgang’ Marijn Rümke 68 Boeken Catherine van Zelst. Inside Out. On stereotype awareness, childhood trauma and stigma in psychosis Jos Droes 70 Uit het buitenland Kenniscentrum Phrenos signaleert Jaap van Weeghel en Toine Ketelaars Om de rest van dit artikel te lezen dient u zich in te loggen of te registreren.

WTA

WTA (Het Wetenschappelijk Tijdschrift voor Autisme) is een peerreviewed tijdschrift met als doelstelling het bevorderen van de verspreiding van wetenschappelijk gefundeerde kennis over het spectrum van autismestoornissen in het Nederlands taalgebied. De verbreding van het wetenschappelijk fundament is gericht op de verbetering van de positie van mensen met autisme in de samenleving in de meest brede zin van het woord.

Naar de website.Ouderschapskennis

Ouderschapskennis, voor opvoedondersteuners en ouderbegeleiders, is een tijdschrift voor de studie van ouderschap en ouderschapsproblematiek. De redactie van Ouderschapskennis weet uit ervaring wat de dagelijkse dilemma’s op de werkvloer van ouders, ouderbegeleiders en opvoedondersteuners zijn.

Naar de websiteWaardenwerk

Tijdschrift Waardenwerk richt zich op het onderzoeken en ondersteunen van werken aan waarden op drie, onderling samenhangende niveaus: het niveau van de persoonlijke bestaansethiek, het niveau van werk en professioneel handelen en het niveau van organiseren en besturen.

Naar de websiteParticipatie en Herstel

‘Participatie en Herstel’ is een voortzetting van het Tijdschrift voor Rehabilitatie en Herstel. Het richt zich op ondersteuning van maatschappelijk herstel, sociale inclusie en het tegengaan van maatschappelijke uitsluiting van mensen met een verslaving of met forensische problematiek.


Naar de website