Magazine Logo

Wervelingen

Jannemiek Tukker

Participatie

Lezing gehouden op 8 juni 2015 in Museum het Dolhuys te Haarlem op het symposium ‘De helende werking van kunst' Het werk van Claes Oldenburg vond ik als kind erg leuk. Maar in mijn pubertijd vond ik kunst maar stom. Nu is kunst maken voor mij een magische, bezwerende bezigheid die mij overeind houdt. Kunst maken is voor mij geen roeping, maar een noodzakelijkheid. Op welke wijze dat bij mij gaat, zal blijken in de komende lezing. Na veel onrust in mijn vroege jeugd ben ik op twintigjarige leeftijd voor het eerst psychotisch geraakt. Ik besloot daarna naar de kunstacademie te gaan, maar kwam op een postmoderne sculptuur afdeling terecht. Dat werkte helemaal niet. Het rationele en geforceerde van het postmodernisme stond haaks tegenover mijn magische en getraumatiseerde wijze van omgaan met kunst. Deze kloof tussen de filosofie van de docenten en mij maakte mij zeer ongelukkig. Om de rest van dit artikel te lezen dient u zich in te loggen of te registreren.

WTA

WTA (Het Wetenschappelijk Tijdschrift voor Autisme) is een peerreviewed tijdschrift met als doelstelling het bevorderen van de verspreiding van wetenschappelijk gefundeerde kennis over het spectrum van autismestoornissen in het Nederlands taalgebied. De verbreding van het wetenschappelijk fundament is gericht op de verbetering van de positie van mensen met autisme in de samenleving in de meest brede zin van het woord.

Naar de website.Ouderschapskennis

Ouderschapskennis, voor opvoedondersteuners en ouderbegeleiders, is een tijdschrift voor de studie van ouderschap en ouderschapsproblematiek. De redactie van Ouderschapskennis weet uit ervaring wat de dagelijkse dilemma’s op de werkvloer van ouders, ouderbegeleiders en opvoedondersteuners zijn.

Naar de websiteWaardenwerk

Tijdschrift Waardenwerk richt zich op het onderzoeken en ondersteunen van werken aan waarden op drie, onderling samenhangende niveaus: het niveau van de persoonlijke bestaansethiek, het niveau van werk en professioneel handelen en het niveau van organiseren en besturen.

Naar de websiteParticipatie en Herstel

‘Participatie en Herstel’ is een voortzetting van het Tijdschrift voor Rehabilitatie en Herstel. Het richt zich op ondersteuning van maatschappelijk herstel, sociale inclusie en het tegengaan van maatschappelijke uitsluiting van mensen met een verslaving of met forensische problematiek.


Naar de website