Magazine Logo

Column - Up & down de P-ladder

Petra Jorissen

Participatie

Zo, zeker best tevreden met uw participatiegraad hè!, zei de onbekende man tegenover me in de trein naar Maastricht, nadat hij me eerst van boven tot onder opgenomen had. En nadat hij vol interesse toegekeken had hoe ik mijn rolstoel middels zeven keer heen en weer steken op de smalle rolstoel plek geparkeerd had. Participatiegraad! ]esses, ik kreeg het terstond warm en hoopte vurig dat ik niet in het zoveelste idiote gesprek verzeild raakte. Zo'n gesprek waarbij de 'spontane’ gesprekspartner, meestal overlopend van suikerzoete empathie meent op te mogen merken dat het toch wel heeeel knap is dat ik zomaar alleen met de trein ga. Dat ik, afhankelijk van de herkomst en ontwikkeling van de gesprekspartner, toch wel een dapper ding, een moedige vrouw of een pittig wijffie ben. Vooral dat 'toch wel’ vraagt natuurlijk om nadere uitleg. Maar als ik daar eenmaal aan begin maak ik het de mens te moeilijk, stopt die mij meteen in de categorie: zurige bitch, afkappen. En ja, een treinreis Amsterdam - Maastricht duurt toch algauw zo'n twee en een half uur. Voor je het weet ben je aan het einde van de rit getransformeerd tot fles azijn. Om de rest van dit artikel te lezen dient u zich in te loggen of te registreren.

WTA

WTA (Het Wetenschappelijk Tijdschrift voor Autisme) is een peerreviewed tijdschrift met als doelstelling het bevorderen van de verspreiding van wetenschappelijk gefundeerde kennis over het spectrum van autismestoornissen in het Nederlands taalgebied. De verbreding van het wetenschappelijk fundament is gericht op de verbetering van de positie van mensen met autisme in de samenleving in de meest brede zin van het woord.

Naar de website.Ouderschapskennis

Ouderschapskennis, voor opvoedondersteuners en ouderbegeleiders, is een tijdschrift voor de studie van ouderschap en ouderschapsproblematiek. De redactie van Ouderschapskennis weet uit ervaring wat de dagelijkse dilemma’s op de werkvloer van ouders, ouderbegeleiders en opvoedondersteuners zijn.

Naar de websiteWaardenwerk

Tijdschrift Waardenwerk richt zich op het onderzoeken en ondersteunen van werken aan waarden op drie, onderling samenhangende niveaus: het niveau van de persoonlijke bestaansethiek, het niveau van werk en professioneel handelen en het niveau van organiseren en besturen.

Naar de websiteParticipatie en Herstel

‘Participatie en Herstel’ is een voortzetting van het Tijdschrift voor Rehabilitatie en Herstel. Het richt zich op ondersteuning van maatschappelijk herstel, sociale inclusie en het tegengaan van maatschappelijke uitsluiting van mensen met een verslaving of met forensische problematiek.


Naar de website