Magazine Logo

Herstel - Waar word je blij van? Interview met Karla Nijnens over WRAP

Max Huber

Participatie

Sinds 2012 wordt in Amsterdam gewerkt aan het beschikbaar maken van het Wellness Recovery Action Plan (WRAP) voor zoveel mogelijk mensen. Karla Nijnens, projectleider van het Herstelbureau van HVO-Querido en verbonden aan de Hogeschool van Amsterdam, is WRAP facilitator en één van de trekkers van WRAP in Amsterdam. 'WRAP is een zelfmanagement instrument waarmee mensen zelf aan de slag gaan met de vraag: wat doet mij goed? In eerste instantie was ik wat sceptisch, komen ze weer met zo'n instrument. Dat veranderde nadat ik via HEE zelf een WRAP heb gemaakt, toegespitst op mijn werk waar het toen erg druk was. Mijn WRAP werkte erg goed in die situatie, dus toen ik privé over een hobbel moest heb ik WRAP ook gebruikt. Sindsdien ben ik erg enthousiast over WRAP Vanuit mijn werk faciliteer ik veel herstelon-dersteunende activiteiten en daarin zie ik dat deelnemers baat hebben bij het met elkaar in een groep aan de slag gaan. Wat WRAP daaraan toevoegt is praktisch en systematisch te bespreken: wat werkt voor mij om me goed te voelen? Mensen zijn dat niet meer gewend, die horen alleen maar van anderen wat zij moeten doen en nu leren ze dat zelf doen. In de groep wisselen mensen ideeën uit, maar zonder dat de een de ander vertelt wat te doen. Ook als iemand besluit om iets weer uit zijn WRAP te halen, als dat toch niet blijkt te werken. Die eigen regie, dat werkt bevrijdend. Om de rest van dit artikel te lezen dient u zich in te loggen of te registreren.

WTA

WTA (Het Wetenschappelijk Tijdschrift voor Autisme) is een peerreviewed tijdschrift met als doelstelling het bevorderen van de verspreiding van wetenschappelijk gefundeerde kennis over het spectrum van autismestoornissen in het Nederlands taalgebied. De verbreding van het wetenschappelijk fundament is gericht op de verbetering van de positie van mensen met autisme in de samenleving in de meest brede zin van het woord.

Naar de website.



Ouderschapskennis

Ouderschapskennis, voor opvoedondersteuners en ouderbegeleiders, is een tijdschrift voor de studie van ouderschap en ouderschapsproblematiek. De redactie van Ouderschapskennis weet uit ervaring wat de dagelijkse dilemma’s op de werkvloer van ouders, ouderbegeleiders en opvoedondersteuners zijn.

Naar de website



Waardenwerk

Tijdschrift Waardenwerk richt zich op het onderzoeken en ondersteunen van werken aan waarden op drie, onderling samenhangende niveaus: het niveau van de persoonlijke bestaansethiek, het niveau van werk en professioneel handelen en het niveau van organiseren en besturen.

Naar de website



Participatie en Herstel

‘Participatie en Herstel’ is een voortzetting van het Tijdschrift voor Rehabilitatie en Herstel. Het richt zich op ondersteuning van maatschappelijk herstel, sociale inclusie en het tegengaan van maatschappelijke uitsluiting van mensen met een verslaving of met forensische problematiek.


Naar de website