Magazine Logo

Inhoudsopgave

Participatie

Inhoud 3 Redactioneel Jos Dröes 4 Tappen: een eenvoudige zelfhulptechniek bij stress - Tom van Wel 15 'Take what you need’, portret van de bewoners van Mentrum Sporenburg 2013-2015 - Monica Schokkenbroek (fotografie) 21 Uit het sociale isolement. De integratie van een sociale trainingstool in de reguliere zorg voor cliënten met ernstige psychiatrische aandoeningen- Mirjam van Orden, Robbert Smit, Eddo Velders, Marieke van de Ven, Gisele Vranckx, Jaap van Weeghel 31 Column Up & Down de P-ladder - Petra Jorissen 33 Het poolsysteem: een zinvolle formule voor mensen met een psychische aandoening? Eerste ervaringen met 'Compool’ in Brugge Inge Neyens en Chantal Van Audenhove 42 Bijeenkomsten Crazywise, 'A Conference on Sense in Madness’ Hansje Galesloot Eerste Europese conferentie over Begeleid Leren - Sandra Vos en Ingrid van der Zee EnMESH Congres 'Closing the gap between research and policy in mental health’ - Bert-Jan Roosenschoon en Kristien Harmsen Derde CARe Europe Conference - Leo Admiraal 51 Boeken Christien Muusse en Sonja van Rooijen. Freedom First, een onderzoek naar de ervaringen met wijkgerichte ggz-zorg in Triëst, Italië en de betekenis hiervan voor Nederland - Remmers van Veldhuizen Piet-Hein Peeters. Verwarde personen zijn het probleem niet. Over de echte vragen in de ambulante ggz - Annemiek Onstenk Hengeveld, M. e.a. Richtlijn Psychiatrische diagnostiek - Tom van Wel 58 Signalementen Gert Schout e.a. Eigen Kracht-conferenties bij verplichte GGz. Een onderzoek naar proces en uitkomsten - Henk-Willem Klaassen 62 Rehab 65 Uit het buitenland. Kenniscentrum Phrenos signaleert - Jaap van Weeghel en Toine Ketelaars 69 Herstel Waar word je blij van? Interview met Karla Nijnens over WRAP - Max Huber Om de rest van dit artikel te lezen dient u zich in te loggen of te registreren.

WTA

WTA (Het Wetenschappelijk Tijdschrift voor Autisme) is een peerreviewed tijdschrift met als doelstelling het bevorderen van de verspreiding van wetenschappelijk gefundeerde kennis over het spectrum van autismestoornissen in het Nederlands taalgebied. De verbreding van het wetenschappelijk fundament is gericht op de verbetering van de positie van mensen met autisme in de samenleving in de meest brede zin van het woord.

Naar de website.Ouderschapskennis

Ouderschapskennis, voor opvoedondersteuners en ouderbegeleiders, is een tijdschrift voor de studie van ouderschap en ouderschapsproblematiek. De redactie van Ouderschapskennis weet uit ervaring wat de dagelijkse dilemma’s op de werkvloer van ouders, ouderbegeleiders en opvoedondersteuners zijn.

Naar de websiteWaardenwerk

Tijdschrift Waardenwerk richt zich op het onderzoeken en ondersteunen van werken aan waarden op drie, onderling samenhangende niveaus: het niveau van de persoonlijke bestaansethiek, het niveau van werk en professioneel handelen en het niveau van organiseren en besturen.

Naar de websiteParticipatie en Herstel

‘Participatie en Herstel’ is een voortzetting van het Tijdschrift voor Rehabilitatie en Herstel. Het richt zich op ondersteuning van maatschappelijk herstel, sociale inclusie en het tegengaan van maatschappelijke uitsluiting van mensen met een verslaving of met forensische problematiek.


Naar de website