Magazine Logo

Signalementen

Henk-Willem Klaassen

Participatie

Gert Schout e.a. (2015) Eigen Kracht-conferenties bij verplichte GGz. Een onderzoek naar proces en uitkomsten Amsterdam, Afdeling Metamedica, VU Mc, 80 pagina's. http://www.vumc.nl/onderzoek/ nieuws/eigen-kracht-conferenties/ Wat is het verloop en wat zijn de opbrengsten van Eigen Kracht-conferenties (EK-c) bij (dreigende) BOPZ-maatregelen? Dat is de vraag die Schout (et al) stelden bij dit onderzoek. Schout zocht binnen drie GGZ-instel-lingen naar 60 cliënten die te maken hebben met een BOPZ-maatregel en/of deze dreigden te krijgen. Zij kregen de mogelijkheid om een EK-c te beleggen en een alternatief plan te maken. In dit signalement wordt in het kort het principe van de EK-c uitgelegd, waarna de voorgeschiedenis waarbij Schout op deze doelgroep uitkwam en de resultaten van het onderzoek worden besproken. Om de rest van dit artikel te lezen dient u zich in te loggen of te registreren.

WTA

WTA (Het Wetenschappelijk Tijdschrift voor Autisme) is een peerreviewed tijdschrift met als doelstelling het bevorderen van de verspreiding van wetenschappelijk gefundeerde kennis over het spectrum van autismestoornissen in het Nederlands taalgebied. De verbreding van het wetenschappelijk fundament is gericht op de verbetering van de positie van mensen met autisme in de samenleving in de meest brede zin van het woord.

Naar de website.Ouderschapskennis

Ouderschapskennis, voor opvoedondersteuners en ouderbegeleiders, is een tijdschrift voor de studie van ouderschap en ouderschapsproblematiek. De redactie van Ouderschapskennis weet uit ervaring wat de dagelijkse dilemma’s op de werkvloer van ouders, ouderbegeleiders en opvoedondersteuners zijn.

Naar de websiteWaardenwerk

Tijdschrift Waardenwerk richt zich op het onderzoeken en ondersteunen van werken aan waarden op drie, onderling samenhangende niveaus: het niveau van de persoonlijke bestaansethiek, het niveau van werk en professioneel handelen en het niveau van organiseren en besturen.

Naar de websiteParticipatie en Herstel

‘Participatie en Herstel’ is een voortzetting van het Tijdschrift voor Rehabilitatie en Herstel. Het richt zich op ondersteuning van maatschappelijk herstel, sociale inclusie en het tegengaan van maatschappelijke uitsluiting van mensen met een verslaving of met forensische problematiek.


Naar de website