Magazine Logo

Herstel

Olena Trompert

Participatie

Herstel als persoonlijke groei In dit essay wil ik graag mijn herstelerva-ring1 en mijn gedachten daarover delen. Ik ben 40 jaar oud en kom oorspronkelijk uit Oekraïne. Sinds 2009 ben ik in Nederland. Ik ben psychosegevoelig en ik heb wisselende stemmingen vanaf 2006. Het heeft tien jaar geduurd, voordat ik de juiste diagnose en behandeling kreeg en in balans kwam en heb daardoor langer dan 10 jaar ervaring met herstel. Nu ben ik gezond en hooggevoelig. Sinds 2014 doe ik allerlei vrijwilligerswerk (als communicatiemedewerker, journalist en ontwerper). Ik ben van plan verder te gaan studeren aan de Vrije Universiteit in Amsterdam om in de toekomst mijn oude vak communicatie op te pakken. Ik beschouw mezelf als een goed voorbeeld van iemand die herstelmogelijkheden benut. Mijn essay gaat over praktische persoonlijke groeicomponenten die mij geholpen hebben om me weer gezond te voelen en om met beide benen in de maatschappij te staan. Ik verdeel deze tekst in vier korte paragrafen over mijn hersteluitdagingen: visie op herstel, ggz-behandelingen, lichamelijke en 'brein'-activiteiten. Ik denk dat al deze activiteiten een eigen bijdrage hebben geleverd aan mijn persoonlijk groei. Om de rest van dit artikel te lezen dient u zich in te loggen of te registreren.

WTA

WTA (Het Wetenschappelijk Tijdschrift voor Autisme) is een peerreviewed tijdschrift met als doelstelling het bevorderen van de verspreiding van wetenschappelijk gefundeerde kennis over het spectrum van autismestoornissen in het Nederlands taalgebied. De verbreding van het wetenschappelijk fundament is gericht op de verbetering van de positie van mensen met autisme in de samenleving in de meest brede zin van het woord.

Naar de website.Ouderschapskennis

Ouderschapskennis, voor opvoedondersteuners en ouderbegeleiders, is een tijdschrift voor de studie van ouderschap en ouderschapsproblematiek. De redactie van Ouderschapskennis weet uit ervaring wat de dagelijkse dilemma’s op de werkvloer van ouders, ouderbegeleiders en opvoedondersteuners zijn.

Naar de websiteWaardenwerk

Tijdschrift Waardenwerk richt zich op het onderzoeken en ondersteunen van werken aan waarden op drie, onderling samenhangende niveaus: het niveau van de persoonlijke bestaansethiek, het niveau van werk en professioneel handelen en het niveau van organiseren en besturen.

Naar de websiteParticipatie en Herstel

‘Participatie en Herstel’ is een voortzetting van het Tijdschrift voor Rehabilitatie en Herstel. Het richt zich op ondersteuning van maatschappelijk herstel, sociale inclusie en het tegengaan van maatschappelijke uitsluiting van mensen met een verslaving of met forensische problematiek.


Naar de website