Magazine Logo

Boekbespreking: Marja Stuifbergen. Filial obligations today. Moral practice, perception and ethical theory

Marjan Waltman

Geron

Marja Stuifbergen (2011). Filial obligations today. Moralpractice, perception and ethical theory. Proefschrift Universiteit van Utrecht (185 pagina's, ISBN: 978 90 5335 355 4). In Nederland verlenen ruim tweeënhalf miljoen mensen meer dan acht uur per week of langer dan drie maanden mantelzorg. Veertig procent geeft deze steun aan een (schoon)ouder. Een belangrijke vraag is hoe deze vorm van zorg zich • de komende decennia zal ontwikkelen in een samenleving die naar verwachting in 2040 voor een kwart uit 65-plussers zal bestaan. Dit gegeven, samen met veranderende familiestructuren en toenemende bezuinigingen op de zorg, levert de discussie op welke rol volwassen kinderen moeten spelen in de zorg voor hun ouders. En vooral: zijn deze kinderen verplicht dat te doen? Om de rest van dit artikel te lezen dient u zich in te loggen of te registreren.

WTA

WTA (Het Wetenschappelijk Tijdschrift voor Autisme) is een peerreviewed tijdschrift met als doelstelling het bevorderen van de verspreiding van wetenschappelijk gefundeerde kennis over het spectrum van autismestoornissen in het Nederlands taalgebied. De verbreding van het wetenschappelijk fundament is gericht op de verbetering van de positie van mensen met autisme in de samenleving in de meest brede zin van het woord.

Naar de website.Ouderschapskennis

Ouderschapskennis, voor opvoedondersteuners en ouderbegeleiders, is een tijdschrift voor de studie van ouderschap en ouderschapsproblematiek. De redactie van Ouderschapskennis weet uit ervaring wat de dagelijkse dilemma’s op de werkvloer van ouders, ouderbegeleiders en opvoedondersteuners zijn.

Naar de websiteWaardenwerk

Tijdschrift Waardenwerk richt zich op het onderzoeken en ondersteunen van werken aan waarden op drie, onderling samenhangende niveaus: het niveau van de persoonlijke bestaansethiek, het niveau van werk en professioneel handelen en het niveau van organiseren en besturen.

Naar de websiteParticipatie en Herstel

‘Participatie en Herstel’ is een voortzetting van het Tijdschrift voor Rehabilitatie en Herstel. Het richt zich op ondersteuning van maatschappelijk herstel, sociale inclusie en het tegengaan van maatschappelijke uitsluiting van mensen met een verslaving of met forensische problematiek.


Naar de website