Magazine Logo

Buurtnetwerken: wij doen gewoon waar we goed in zijn

Ryanne Mulder

Geron

Elke maand zoeken zij de gezelligheid op in 'hun' seniorencafé. Het internetcafé biedt computerhulp en de wandelgroep is er voor wie graag wandelt. Naast vaste activiteiten vinden er, op initiatief van de senioren, incidentele bijeenkomsten over actualiteiten plaats. Wie tijd over heeft, zit ook nog in de wijkraad, de districtsraad, een klankbordgroep of een bewonersvereniging. Deze initiatieven worden in samenwerking met andere partijen mogelijk gemaakt door de groep Leidse senioren zelfstandig Stevenshof (LSZS). Een effectieve basis in de Leidse wijk Stevenshof die veel successen boekt. Een droombeeld? In Leiden is dit al jaren realiteit. Een vast recept is er niet, wel een aantal belangrijke ingrediënten. Om de rest van dit artikel te lezen dient u zich in te loggen of te registreren.

WTA

WTA (Het Wetenschappelijk Tijdschrift voor Autisme) is een peerreviewed tijdschrift met als doelstelling het bevorderen van de verspreiding van wetenschappelijk gefundeerde kennis over het spectrum van autismestoornissen in het Nederlands taalgebied. De verbreding van het wetenschappelijk fundament is gericht op de verbetering van de positie van mensen met autisme in de samenleving in de meest brede zin van het woord.

Naar de website.Ouderschapskennis

Ouderschapskennis, voor opvoedondersteuners en ouderbegeleiders, is een tijdschrift voor de studie van ouderschap en ouderschapsproblematiek. De redactie van Ouderschapskennis weet uit ervaring wat de dagelijkse dilemma’s op de werkvloer van ouders, ouderbegeleiders en opvoedondersteuners zijn.

Naar de websiteWaardenwerk

Tijdschrift Waardenwerk richt zich op het onderzoeken en ondersteunen van werken aan waarden op drie, onderling samenhangende niveaus: het niveau van de persoonlijke bestaansethiek, het niveau van werk en professioneel handelen en het niveau van organiseren en besturen.

Naar de websiteParticipatie en Herstel

‘Participatie en Herstel’ is een voortzetting van het Tijdschrift voor Rehabilitatie en Herstel. Het richt zich op ondersteuning van maatschappelijk herstel, sociale inclusie en het tegengaan van maatschappelijke uitsluiting van mensen met een verslaving of met forensische problematiek.


Naar de website