Magazine Logo

Creatieve mogelijkheden van ouderen: uitdaging en kans!

Eva Bittner & Johanna Kaiser

Geron

Iedereen heeft het over de demografische veranderingen. De veelbesproken 50-plussers oriënteren zich daar nog op: Hoe zou ik me, met wie en voor wie, inzetten? Hoe kan ik voor mezelf nieuwe wegen inslaan, maar ook mijn eigen ervaring inbrengen? Waar vind ik in mijn omgeving een kader om me bij aan te sluiten? Al lange tijd bestaat de gedachte dat met elkaar te doen, gesteund door verschillende generaties, religies en maatschappelijke stromingen. En in het beste geval kan dat dichtbij, in het wijkcentrum! Door de nauwe band met de wijk en de aanwezige infrastructuur, oriënteert het wijkcentrum zich op de behoeften van bezoekers en neemt het demografische veranderingen snel waar. Hier zijn ruimtes beschikbaar voor ontmoetingen en kunnen inspirerende ideeën in concreet aanbod worden omgezet. Een Duits voorbeeld van de creatieve mogelijkheden van ouderen. Om de rest van dit artikel te lezen dient u zich in te loggen of te registreren.

WTA

WTA (Het Wetenschappelijk Tijdschrift voor Autisme) is een peerreviewed tijdschrift met als doelstelling het bevorderen van de verspreiding van wetenschappelijk gefundeerde kennis over het spectrum van autismestoornissen in het Nederlands taalgebied. De verbreding van het wetenschappelijk fundament is gericht op de verbetering van de positie van mensen met autisme in de samenleving in de meest brede zin van het woord.

Naar de website.Ouderschapskennis

Ouderschapskennis, voor opvoedondersteuners en ouderbegeleiders, is een tijdschrift voor de studie van ouderschap en ouderschapsproblematiek. De redactie van Ouderschapskennis weet uit ervaring wat de dagelijkse dilemma’s op de werkvloer van ouders, ouderbegeleiders en opvoedondersteuners zijn.

Naar de websiteWaardenwerk

Tijdschrift Waardenwerk richt zich op het onderzoeken en ondersteunen van werken aan waarden op drie, onderling samenhangende niveaus: het niveau van de persoonlijke bestaansethiek, het niveau van werk en professioneel handelen en het niveau van organiseren en besturen.

Naar de websiteParticipatie en Herstel

‘Participatie en Herstel’ is een voortzetting van het Tijdschrift voor Rehabilitatie en Herstel. Het richt zich op ondersteuning van maatschappelijk herstel, sociale inclusie en het tegengaan van maatschappelijke uitsluiting van mensen met een verslaving of met forensische problematiek.


Naar de website