Magazine Logo

Dat ouderen genieten van eten is belangrijker dan dat ze gezond eten

Geron

vooral lekker samen eten Gezond eten is primair een instrumentele activiteit, bepaald door normen die anderen, zoals de overheid en de gezondheidszorg, hebben bedacht. Genieten van gezond eten is weggelegd voor hen die intrinsieke motivatie putten uit het doel 'gezond leven om langer te leven'. Die intrinsieke motivatie is bij veel ouderen niet meer of nauwelijks aanwezig, omdat eerder genoemd doel minder relevant is. Wél van belang is voor hen dat men kan genieten van eten als vooral een sociale activiteit. De (be)lonende en dus motiverende aspecten zijn dan vooral aanwezig in 'samen lekker eten', in een gezellige entourage en veel minder in het voordeel van een gezond leven. Om de rest van dit artikel te lezen dient u zich in te loggen of te registreren.

WTA

WTA (Het Wetenschappelijk Tijdschrift voor Autisme) is een peerreviewed tijdschrift met als doelstelling het bevorderen van de verspreiding van wetenschappelijk gefundeerde kennis over het spectrum van autismestoornissen in het Nederlands taalgebied. De verbreding van het wetenschappelijk fundament is gericht op de verbetering van de positie van mensen met autisme in de samenleving in de meest brede zin van het woord.

Naar de website.Ouderschapskennis

Ouderschapskennis, voor opvoedondersteuners en ouderbegeleiders, is een tijdschrift voor de studie van ouderschap en ouderschapsproblematiek. De redactie van Ouderschapskennis weet uit ervaring wat de dagelijkse dilemma’s op de werkvloer van ouders, ouderbegeleiders en opvoedondersteuners zijn.

Naar de websiteWaardenwerk

Tijdschrift Waardenwerk richt zich op het onderzoeken en ondersteunen van werken aan waarden op drie, onderling samenhangende niveaus: het niveau van de persoonlijke bestaansethiek, het niveau van werk en professioneel handelen en het niveau van organiseren en besturen.

Naar de websiteParticipatie en Herstel

‘Participatie en Herstel’ is een voortzetting van het Tijdschrift voor Rehabilitatie en Herstel. Het richt zich op ondersteuning van maatschappelijk herstel, sociale inclusie en het tegengaan van maatschappelijke uitsluiting van mensen met een verslaving of met forensische problematiek.


Naar de website