Magazine Logo

Hardlopen, voor de gezondheid of op jacht naar geluk?

Emanuelle Tulle

Geron

Binnenkort word ik 50 jaar. Gehinderd door een langdurig en onduidelijk ongemak dat me belemmert om eens lekker langer dan een half uur te rennen, kijk ik onwillekeurig jaloers terug op de 'gevorderde langeafstandlopers' en baanatleten die ik zo'n tien jaar geleden interviewde voor mijn doctoraat in de sociologie van de veroudering. Deze atleten deelden hun ervaringen met mij tijdens lange, plezierige gesprekken. De centrale boodschap die ik eruit overhield is niet veranderd in die tien jaar waarin ik de gegevens heb geanalyseerd en gepubliceerd, erover heb gediscussieerd en ze heb gebruikt als basis voor een breed onderzoeksprogramma over lichamelijke activiteit en het leven op latere leeftijd. Die boodschap luidt: zij lopen hard, puur om het hardlopen zelf! Om de rest van dit artikel te lezen dient u zich in te loggen of te registreren.

WTA

WTA (Het Wetenschappelijk Tijdschrift voor Autisme) is een peerreviewed tijdschrift met als doelstelling het bevorderen van de verspreiding van wetenschappelijk gefundeerde kennis over het spectrum van autismestoornissen in het Nederlands taalgebied. De verbreding van het wetenschappelijk fundament is gericht op de verbetering van de positie van mensen met autisme in de samenleving in de meest brede zin van het woord.

Naar de website.Ouderschapskennis

Ouderschapskennis, voor opvoedondersteuners en ouderbegeleiders, is een tijdschrift voor de studie van ouderschap en ouderschapsproblematiek. De redactie van Ouderschapskennis weet uit ervaring wat de dagelijkse dilemma’s op de werkvloer van ouders, ouderbegeleiders en opvoedondersteuners zijn.

Naar de websiteWaardenwerk

Tijdschrift Waardenwerk richt zich op het onderzoeken en ondersteunen van werken aan waarden op drie, onderling samenhangende niveaus: het niveau van de persoonlijke bestaansethiek, het niveau van werk en professioneel handelen en het niveau van organiseren en besturen.

Naar de websiteParticipatie en Herstel

‘Participatie en Herstel’ is een voortzetting van het Tijdschrift voor Rehabilitatie en Herstel. Het richt zich op ondersteuning van maatschappelijk herstel, sociale inclusie en het tegengaan van maatschappelijke uitsluiting van mensen met een verslaving of met forensische problematiek.


Naar de website