Magazine Logo

In Uitvoering

Carolien Smits

Geron

De meeste ouderen besteden minder dan dertig minuten per dag - de beweegnorm - aan matig intensieve beweging. Computerspelletjes is één van de beweegvormen die zijn ontwikkeld om de bewegingsarmoede bij senioren aan te pakken. Computerspelletjes waar beweging aan te pas komt vallen onder 'exer-gaming'. De bekendste is de Nintendo Wii, een draadloze spelcomputer waarmee via het televisiescherm en een afstandsbediening spelletjes kunnen worden gespeeld. De belangrijkste spellen zijn de Wii Fit en de Wii Sports. De Wii Fit maakt gebruik van een Balance Board en bevat meer dan veertig oefeningen op vier gebieden: aerobics, balans-spellen, spiertrainingen en Yoga. De Wii Sports bevat vijf verschillende sporten: bowlen, tennis, golf, honkbal en boksen. Om de rest van dit artikel te lezen dient u zich in te loggen of te registreren.

WTA

WTA (Het Wetenschappelijk Tijdschrift voor Autisme) is een peerreviewed tijdschrift met als doelstelling het bevorderen van de verspreiding van wetenschappelijk gefundeerde kennis over het spectrum van autismestoornissen in het Nederlands taalgebied. De verbreding van het wetenschappelijk fundament is gericht op de verbetering van de positie van mensen met autisme in de samenleving in de meest brede zin van het woord.

Naar de website.Ouderschapskennis

Ouderschapskennis, voor opvoedondersteuners en ouderbegeleiders, is een tijdschrift voor de studie van ouderschap en ouderschapsproblematiek. De redactie van Ouderschapskennis weet uit ervaring wat de dagelijkse dilemma’s op de werkvloer van ouders, ouderbegeleiders en opvoedondersteuners zijn.

Naar de websiteWaardenwerk

Tijdschrift Waardenwerk richt zich op het onderzoeken en ondersteunen van werken aan waarden op drie, onderling samenhangende niveaus: het niveau van de persoonlijke bestaansethiek, het niveau van werk en professioneel handelen en het niveau van organiseren en besturen.

Naar de websiteParticipatie en Herstel

‘Participatie en Herstel’ is een voortzetting van het Tijdschrift voor Rehabilitatie en Herstel. Het richt zich op ondersteuning van maatschappelijk herstel, sociale inclusie en het tegengaan van maatschappelijke uitsluiting van mensen met een verslaving of met forensische problematiek.


Naar de website