Magazine Logo

In uitvoering

Annemieke Waterborg & Yvon Marree

Geron

In 2009 is de eerste docentencursus van de ANBOacademie van start gegaan. Penningmeesters van ANBO-afdelingen hebben extra scholing gekregen om hun collega's van andere afdelingen bij hun online-boekhouding te helpen en nieuwe penningmeesters op te leiden. Het is slechts een van de cursussen uit het aanbod van de ANBOacademie. Een academie die de ANBO in 2009 heeft opgericht om bestuurders en vrijwilligers te ondersteunen. Zo houdt de ANBOacademie actieve leden op de hoogte van de laatste ontwikkelingen zowel op het gebied van de interne organisatie als van de individuele en collectieve belangenbehartiging. Om de rest van dit artikel te lezen dient u zich in te loggen of te registreren.

WTA

WTA (Het Wetenschappelijk Tijdschrift voor Autisme) is een peerreviewed tijdschrift met als doelstelling het bevorderen van de verspreiding van wetenschappelijk gefundeerde kennis over het spectrum van autismestoornissen in het Nederlands taalgebied. De verbreding van het wetenschappelijk fundament is gericht op de verbetering van de positie van mensen met autisme in de samenleving in de meest brede zin van het woord.

Naar de website.Ouderschapskennis

Ouderschapskennis, voor opvoedondersteuners en ouderbegeleiders, is een tijdschrift voor de studie van ouderschap en ouderschapsproblematiek. De redactie van Ouderschapskennis weet uit ervaring wat de dagelijkse dilemma’s op de werkvloer van ouders, ouderbegeleiders en opvoedondersteuners zijn.

Naar de websiteWaardenwerk

Tijdschrift Waardenwerk richt zich op het onderzoeken en ondersteunen van werken aan waarden op drie, onderling samenhangende niveaus: het niveau van de persoonlijke bestaansethiek, het niveau van werk en professioneel handelen en het niveau van organiseren en besturen.

Naar de websiteParticipatie en Herstel

‘Participatie en Herstel’ is een voortzetting van het Tijdschrift voor Rehabilitatie en Herstel. Het richt zich op ondersteuning van maatschappelijk herstel, sociale inclusie en het tegengaan van maatschappelijke uitsluiting van mensen met een verslaving of met forensische problematiek.


Naar de website