Magazine Logo

Interview met Jan Slagter

Christina Mercken & Henk Bakkerode

Geron

Jan Slagter (1954) was in 2002 initiatiefnemer en oprichter van Omroep MAX, de publieke omroep voor vijftigplussers. Volgens hem werd er namelijk te weinig gedaan voor ouderen op radio en televisie terwijl een derde van de Nederlandse bevolking 50-plus is. Tegenwoordig is Slagter voorzitter van MAX. Sinds 2007 is hij ook televisiepresentator. Hij presenteert op Nederland 2 de programma's MAX Geheugentrainer en MAX Maakt Mogelijk. Slagter is al geruime tijd actief in de maatschappelijke sector en zet zich daarbij vooral in voor het welzijn van diverse groepen kwetsbare mensen. Naast zijn werkzaamheden bij MAX is hij voorzitter van de Stichting Welzijn Gehandicapten Nederland. Om de rest van dit artikel te lezen dient u zich in te loggen of te registreren.

WTA

WTA (Het Wetenschappelijk Tijdschrift voor Autisme) is een peerreviewed tijdschrift met als doelstelling het bevorderen van de verspreiding van wetenschappelijk gefundeerde kennis over het spectrum van autismestoornissen in het Nederlands taalgebied. De verbreding van het wetenschappelijk fundament is gericht op de verbetering van de positie van mensen met autisme in de samenleving in de meest brede zin van het woord.

Naar de website.Ouderschapskennis

Ouderschapskennis, voor opvoedondersteuners en ouderbegeleiders, is een tijdschrift voor de studie van ouderschap en ouderschapsproblematiek. De redactie van Ouderschapskennis weet uit ervaring wat de dagelijkse dilemma’s op de werkvloer van ouders, ouderbegeleiders en opvoedondersteuners zijn.

Naar de websiteWaardenwerk

Tijdschrift Waardenwerk richt zich op het onderzoeken en ondersteunen van werken aan waarden op drie, onderling samenhangende niveaus: het niveau van de persoonlijke bestaansethiek, het niveau van werk en professioneel handelen en het niveau van organiseren en besturen.

Naar de websiteParticipatie en Herstel

‘Participatie en Herstel’ is een voortzetting van het Tijdschrift voor Rehabilitatie en Herstel. Het richt zich op ondersteuning van maatschappelijk herstel, sociale inclusie en het tegengaan van maatschappelijke uitsluiting van mensen met een verslaving of met forensische problematiek.


Naar de website