Magazine Logo

Keuzevrijheid in de zorg is voor ouderen een loze kreet

Geron

KEUZEVRIJHEID ALS PLICHT Als er één ding is waar we in Nederland geen keuze in hebben, dan is dat de keuzevrijheid zelf. Keuzevrijheid is verplicht geworden. We moeten het allemaal graag willen en fijn vinden. Knap vermoeiend zo onderhand. Keuzevrijheid is leuk als je jong en mobiel bent, je snel informeert en vervolgens een afweging maakt. Het werkt wanneer je een fiets, een boek of een wasmachine wilt kopen. Maar wie oud, kwetsbaar, langzaam en afhankelijk is, heeft met hele andere problemen te maken. Wie dan zorg nodig heeft wil doorgaans gewoon goed geholpen worden, niet ver hoeven reizen, en fatsoenlijk (en met een beetje geduld en sympathie) benaderd worden. Natuurlijk is het fijn als niet alles helemaal voor je bepaald is. Maar momenteel slaan we door! Om de rest van dit artikel te lezen dient u zich in te loggen of te registreren.

WTA

WTA (Het Wetenschappelijk Tijdschrift voor Autisme) is een peerreviewed tijdschrift met als doelstelling het bevorderen van de verspreiding van wetenschappelijk gefundeerde kennis over het spectrum van autismestoornissen in het Nederlands taalgebied. De verbreding van het wetenschappelijk fundament is gericht op de verbetering van de positie van mensen met autisme in de samenleving in de meest brede zin van het woord.

Naar de website.Ouderschapskennis

Ouderschapskennis, voor opvoedondersteuners en ouderbegeleiders, is een tijdschrift voor de studie van ouderschap en ouderschapsproblematiek. De redactie van Ouderschapskennis weet uit ervaring wat de dagelijkse dilemma’s op de werkvloer van ouders, ouderbegeleiders en opvoedondersteuners zijn.

Naar de websiteWaardenwerk

Tijdschrift Waardenwerk richt zich op het onderzoeken en ondersteunen van werken aan waarden op drie, onderling samenhangende niveaus: het niveau van de persoonlijke bestaansethiek, het niveau van werk en professioneel handelen en het niveau van organiseren en besturen.

Naar de websiteParticipatie en Herstel

‘Participatie en Herstel’ is een voortzetting van het Tijdschrift voor Rehabilitatie en Herstel. Het richt zich op ondersteuning van maatschappelijk herstel, sociale inclusie en het tegengaan van maatschappelijke uitsluiting van mensen met een verslaving of met forensische problematiek.


Naar de website