Magazine Logo

Oppassen is geen kinderspel. De betekenis van grootouders voor hun werkende kinderen

Fleur Thomése & Ralf Kaptijn

Geron

"Als je vroeger naar het circus ging, zag je één volwassene met zes kinderen op de tribune. Als je nu gaat, zitten daar zes volwassenen op elk kind." Die grap maakte cabaretier Freek de Jonge eens toen hij nog regelmatig optrad. De gezinnen werden kleiner, de kinderen kwamen steeds later. Nu gaat hij misschien zelf met zijn kleindochter naar het circus. De kans is groot dat hij daar dan alleen met haar zit, of samen met zijn vrouw Hella. De ouders moeten werken. Steeds vaker worden grootouders ingezet in de kinderopvang van gezinnen met werkende moeders. Om de rest van dit artikel te lezen dient u zich in te loggen of te registreren.

WTA

WTA (Het Wetenschappelijk Tijdschrift voor Autisme) is een peerreviewed tijdschrift met als doelstelling het bevorderen van de verspreiding van wetenschappelijk gefundeerde kennis over het spectrum van autismestoornissen in het Nederlands taalgebied. De verbreding van het wetenschappelijk fundament is gericht op de verbetering van de positie van mensen met autisme in de samenleving in de meest brede zin van het woord.

Naar de website.Ouderschapskennis

Ouderschapskennis, voor opvoedondersteuners en ouderbegeleiders, is een tijdschrift voor de studie van ouderschap en ouderschapsproblematiek. De redactie van Ouderschapskennis weet uit ervaring wat de dagelijkse dilemma’s op de werkvloer van ouders, ouderbegeleiders en opvoedondersteuners zijn.

Naar de websiteWaardenwerk

Tijdschrift Waardenwerk richt zich op het onderzoeken en ondersteunen van werken aan waarden op drie, onderling samenhangende niveaus: het niveau van de persoonlijke bestaansethiek, het niveau van werk en professioneel handelen en het niveau van organiseren en besturen.

Naar de websiteParticipatie en Herstel

‘Participatie en Herstel’ is een voortzetting van het Tijdschrift voor Rehabilitatie en Herstel. Het richt zich op ondersteuning van maatschappelijk herstel, sociale inclusie en het tegengaan van maatschappelijke uitsluiting van mensen met een verslaving of met forensische problematiek.


Naar de website