Magazine Logo

Ouderen en duurzaamheid: een vitale verbinding

Marleen van der Kolk

Geron

Het begrip duurzaamheid is tegenwoordig niet meer weg te denken in onze samenleving. Is dit een hype of gaat duurzaamheid daadwerkelijk voor een trendbreuk zorgen? In de media etaleren ondernemers hun duurzame producten die we in ons dagelijkse leven steeds vaker tegenkomen. Daarnaast is menig vakblad of opiniepagina van een dagblad al volgeschreven over dit thema: duurzaam eten, duurzaam bouwen of duurzame samenwerking in de wijk. Maar wat verstaan we eigenlijk onder duurzaamheid? En wat is de rol van ouderen en de ouderenzorg? Om de rest van dit artikel te lezen dient u zich in te loggen of te registreren.

WTA

WTA (Het Wetenschappelijk Tijdschrift voor Autisme) is een peerreviewed tijdschrift met als doelstelling het bevorderen van de verspreiding van wetenschappelijk gefundeerde kennis over het spectrum van autismestoornissen in het Nederlands taalgebied. De verbreding van het wetenschappelijk fundament is gericht op de verbetering van de positie van mensen met autisme in de samenleving in de meest brede zin van het woord.

Naar de website.Ouderschapskennis

Ouderschapskennis, voor opvoedondersteuners en ouderbegeleiders, is een tijdschrift voor de studie van ouderschap en ouderschapsproblematiek. De redactie van Ouderschapskennis weet uit ervaring wat de dagelijkse dilemma’s op de werkvloer van ouders, ouderbegeleiders en opvoedondersteuners zijn.

Naar de websiteWaardenwerk

Tijdschrift Waardenwerk richt zich op het onderzoeken en ondersteunen van werken aan waarden op drie, onderling samenhangende niveaus: het niveau van de persoonlijke bestaansethiek, het niveau van werk en professioneel handelen en het niveau van organiseren en besturen.

Naar de websiteParticipatie en Herstel

‘Participatie en Herstel’ is een voortzetting van het Tijdschrift voor Rehabilitatie en Herstel. Het richt zich op ondersteuning van maatschappelijk herstel, sociale inclusie en het tegengaan van maatschappelijke uitsluiting van mensen met een verslaving of met forensische problematiek.


Naar de website