Magazine Logo

Willen artsen langer doorwerken? Een pilotonderzoek

Hans Jacobs, Ine Klijn & Anke Schuurhuis

Geron

Een enquête onder Utrechtse academische specialisten over nieuwe plannen om hen langer te laten doorwerken, laat zien dat ongeveer de helft van hen daartoe bereid is, indien arbeidsvoorwaarden (vooral arbeidstijdverkorting) en financiële beloning aantrekkelijk zijn. Maar de te behalen 'winst' is vooral dat meer specialisten bereid zijn minder vroeg te stoppen vóór het 65e levensjaar dan dat specialisten hun mening herzien over doorwerken na het 65e levensjaar. De meest genoemde periode van langer doorwerken dan oorspronkelijk gepland, is twee jaar. Om de rest van dit artikel te lezen dient u zich in te loggen of te registreren.

WTA

WTA (Het Wetenschappelijk Tijdschrift voor Autisme) is een peerreviewed tijdschrift met als doelstelling het bevorderen van de verspreiding van wetenschappelijk gefundeerde kennis over het spectrum van autismestoornissen in het Nederlands taalgebied. De verbreding van het wetenschappelijk fundament is gericht op de verbetering van de positie van mensen met autisme in de samenleving in de meest brede zin van het woord.

Naar de website.Ouderschapskennis

Ouderschapskennis, voor opvoedondersteuners en ouderbegeleiders, is een tijdschrift voor de studie van ouderschap en ouderschapsproblematiek. De redactie van Ouderschapskennis weet uit ervaring wat de dagelijkse dilemma’s op de werkvloer van ouders, ouderbegeleiders en opvoedondersteuners zijn.

Naar de websiteWaardenwerk

Tijdschrift Waardenwerk richt zich op het onderzoeken en ondersteunen van werken aan waarden op drie, onderling samenhangende niveaus: het niveau van de persoonlijke bestaansethiek, het niveau van werk en professioneel handelen en het niveau van organiseren en besturen.

Naar de websiteParticipatie en Herstel

‘Participatie en Herstel’ is een voortzetting van het Tijdschrift voor Rehabilitatie en Herstel. Het richt zich op ondersteuning van maatschappelijk herstel, sociale inclusie en het tegengaan van maatschappelijke uitsluiting van mensen met een verslaving of met forensische problematiek.


Naar de website