Magazine Logo

Wonen op de campus: H O V O versie 2.0?

Kees Penninx

Geron

Velen die behoren tot de aankomende golf gepensioneerde babyboomers herkennen zich in het spreekwoord 'mijn spelen is leren'. Zo verheugt het Hoger Onderwijs Voor Ouderen (HOVO) zich al jaren in een groeiende belangstelling. Heeft HOVO landelijk nu al zo'n 25.000 deelnemers op jaarbasis, de gang van Nederlandse senioren naar de collegebanken zal de komende jaren alsmaar vanzelfsprekender worden. In Amerika is al weer een nieuwe trend in gang gezet: wonen op of nabij de universiteitscampus. Wat brengt een toenemend aantal gepensioneerde leergierigen tot de keuze om te gaan wonen en leven in een lifelong learning community? Om de rest van dit artikel te lezen dient u zich in te loggen of te registreren.

WTA

WTA (Het Wetenschappelijk Tijdschrift voor Autisme) is een peerreviewed tijdschrift met als doelstelling het bevorderen van de verspreiding van wetenschappelijk gefundeerde kennis over het spectrum van autismestoornissen in het Nederlands taalgebied. De verbreding van het wetenschappelijk fundament is gericht op de verbetering van de positie van mensen met autisme in de samenleving in de meest brede zin van het woord.

Naar de website.Ouderschapskennis

Ouderschapskennis, voor opvoedondersteuners en ouderbegeleiders, is een tijdschrift voor de studie van ouderschap en ouderschapsproblematiek. De redactie van Ouderschapskennis weet uit ervaring wat de dagelijkse dilemma’s op de werkvloer van ouders, ouderbegeleiders en opvoedondersteuners zijn.

Naar de websiteWaardenwerk

Tijdschrift Waardenwerk richt zich op het onderzoeken en ondersteunen van werken aan waarden op drie, onderling samenhangende niveaus: het niveau van de persoonlijke bestaansethiek, het niveau van werk en professioneel handelen en het niveau van organiseren en besturen.

Naar de websiteParticipatie en Herstel

‘Participatie en Herstel’ is een voortzetting van het Tijdschrift voor Rehabilitatie en Herstel. Het richt zich op ondersteuning van maatschappelijk herstel, sociale inclusie en het tegengaan van maatschappelijke uitsluiting van mensen met een verslaving of met forensische problematiek.


Naar de website