Magazine Logo

Inhoudsopgave

Waardenwerk

Inhoudsopgave 2 Goed Ouder Worden 6 Ten geleide ? Peter Derkx 17 'Goed Ouder Worden' Een verkenning ? Jan Baars 23 'De dood heeft mij vergeten' ? Chenjerai Hove 37 Goed Ouder Worden. Een goede balans tussen autonomie en verbondenheid ? Anja Machielse & Roelof Hortulanus 40 Waarom was Aristoteles zo zuur over ouderen? ? Joep Dohmen 58 Kunnen we gezond tweehonderd jaar worden en moeten we dat willen? Genomica, levensbeschouwing en aanzienlijke levensverlenging ? Peter Derkx 60 Ouder worden als koude douche ? Joep Dohmen 64 Een museumbezoek doet haar een jeugd herbeleven ? Elena Bendien 75 Beter Ouder Worden, zelfs met dementie?! ? Margreet Bruens 78 Bregje, Clemens en Anna - een gesprek over hun leven ? Alexander Maas 92 Humaan ouder worden; anders verbonden met de wereld ? Alexander Maas 94 Ouder worden als carrière? ? Joep Dohmen 'Goed ouder worden is toch ook een kwestie van geluk hebben' ? Ireen Dubel Om de rest van dit artikel te lezen dient u zich in te loggen of te registreren.

WTA

WTA (Het Wetenschappelijk Tijdschrift voor Autisme) is een peerreviewed tijdschrift met als doelstelling het bevorderen van de verspreiding van wetenschappelijk gefundeerde kennis over het spectrum van autismestoornissen in het Nederlands taalgebied. De verbreding van het wetenschappelijk fundament is gericht op de verbetering van de positie van mensen met autisme in de samenleving in de meest brede zin van het woord.

Naar de website.Ouderschapskennis

Ouderschapskennis, voor opvoedondersteuners en ouderbegeleiders, is een tijdschrift voor de studie van ouderschap en ouderschapsproblematiek. De redactie van Ouderschapskennis weet uit ervaring wat de dagelijkse dilemma’s op de werkvloer van ouders, ouderbegeleiders en opvoedondersteuners zijn.

Naar de websiteWaardenwerk

Tijdschrift Waardenwerk richt zich op het onderzoeken en ondersteunen van werken aan waarden op drie, onderling samenhangende niveaus: het niveau van de persoonlijke bestaansethiek, het niveau van werk en professioneel handelen en het niveau van organiseren en besturen.

Naar de websiteParticipatie en Herstel

‘Participatie en Herstel’ is een voortzetting van het Tijdschrift voor Rehabilitatie en Herstel. Het richt zich op ondersteuning van maatschappelijk herstel, sociale inclusie en het tegengaan van maatschappelijke uitsluiting van mensen met een verslaving of met forensische problematiek.


Naar de website