Magazine Logo

Recensie - De ontwikkeling van narratieve competentie. Recensie proefschrift Anneke Sools

Ernst Bohlmeijer

Waardenwerk

De ontwikkeling van narratieve competentie. Proefschrift. Binnen de benadering van de narratieve psychologie is onlangs een nieuw proefschrift verschenen van Anneke Sools met als titel De ontwikkeling van narratieve competentie. Het onderzoek waarop het proefschrift is gebaseerd werd verricht binnen het kader van een project (Zin in gezond leven) aan de Universiteit voor Humanistiek waarin de betekenisverlening aan gezond leven door ouderen van verschillende achtergronden onderzocht werd. De titel heeft een dubbele betekenis. De eerste betekenis betreft de narratieve competentie van mensen in het dagelijks leven. Sools definieert dit als de competentie om zichzelf en de wereld narratief te begrijpen en vorm te geven. Deze competentie wordt in relatie gebracht tot specifieke opvattingen van gezondheid. Om de rest van dit artikel te lezen dient u zich in te loggen of te registreren.

WTA

WTA (Het Wetenschappelijk Tijdschrift voor Autisme) is een peerreviewed tijdschrift met als doelstelling het bevorderen van de verspreiding van wetenschappelijk gefundeerde kennis over het spectrum van autismestoornissen in het Nederlands taalgebied. De verbreding van het wetenschappelijk fundament is gericht op de verbetering van de positie van mensen met autisme in de samenleving in de meest brede zin van het woord.

Naar de website.Ouderschapskennis

Ouderschapskennis, voor opvoedondersteuners en ouderbegeleiders, is een tijdschrift voor de studie van ouderschap en ouderschapsproblematiek. De redactie van Ouderschapskennis weet uit ervaring wat de dagelijkse dilemma’s op de werkvloer van ouders, ouderbegeleiders en opvoedondersteuners zijn.

Naar de websiteWaardenwerk

Tijdschrift Waardenwerk richt zich op het onderzoeken en ondersteunen van werken aan waarden op drie, onderling samenhangende niveaus: het niveau van de persoonlijke bestaansethiek, het niveau van werk en professioneel handelen en het niveau van organiseren en besturen.

Naar de websiteParticipatie en Herstel

‘Participatie en Herstel’ is een voortzetting van het Tijdschrift voor Rehabilitatie en Herstel. Het richt zich op ondersteuning van maatschappelijk herstel, sociale inclusie en het tegengaan van maatschappelijke uitsluiting van mensen met een verslaving of met forensische problematiek.


Naar de website