Magazine Logo

Ten geleide

Harry Kunneman

Waardenwerk

Veiligheid en schijnveiligheid Dit themanummer van het Tijdschrift voor Humanistiek staat in het teken van een bijzonder actueel thema. Vanuit een kritisch humanistisch perspectief wordt onderzocht hoe vandaag de dag gedacht wordt over en gewerkt wordt aan veiligheid, zowel op mondiaal als op nationaal niveau. Het thema veiligheid roept sterke emoties en klemmende vragen op, rond vragen als terrorisme en de bestrijding daarvan, rond het vervagen van de grenzen tussen ondervragen en martelen, rond de verhouding tussen migratie en veiligheidsbeleid, rond nieuwe technologieën voor het volgen en bewaken van 'verdachten', en vooral ook rond het handhaven en schenden van mensenrechten. Met als algemene inzet kritisch tegenwicht te bieden aan de verharding van het maatschappelijke klimaat rond veiligheid en veiligheidsbeleid, worden die vragen in dit themanummer vanuit drie invalshoeken belicht. In de eerste plaats via kritische reflectie op actuele ontwikkelingen rond veiligheidsbeleid en immigratiebeleid; in de tweede plaats vanuit het perspectief van humanistische organisaties die in de praktijk met deze vragen worstelen, met name Hivos en de Dienst Humanistische Geestelijke Verzorging bij de krijgsmacht; en tenslotte vanuit filosofisch perspectief. Om de rest van dit artikel te lezen dient u zich in te loggen of te registreren.

WTA

WTA (Het Wetenschappelijk Tijdschrift voor Autisme) is een peerreviewed tijdschrift met als doelstelling het bevorderen van de verspreiding van wetenschappelijk gefundeerde kennis over het spectrum van autismestoornissen in het Nederlands taalgebied. De verbreding van het wetenschappelijk fundament is gericht op de verbetering van de positie van mensen met autisme in de samenleving in de meest brede zin van het woord.

Naar de website.Ouderschapskennis

Ouderschapskennis, voor opvoedondersteuners en ouderbegeleiders, is een tijdschrift voor de studie van ouderschap en ouderschapsproblematiek. De redactie van Ouderschapskennis weet uit ervaring wat de dagelijkse dilemma’s op de werkvloer van ouders, ouderbegeleiders en opvoedondersteuners zijn.

Naar de websiteWaardenwerk

Tijdschrift Waardenwerk richt zich op het onderzoeken en ondersteunen van werken aan waarden op drie, onderling samenhangende niveaus: het niveau van de persoonlijke bestaansethiek, het niveau van werk en professioneel handelen en het niveau van organiseren en besturen.

Naar de websiteParticipatie en Herstel

‘Participatie en Herstel’ is een voortzetting van het Tijdschrift voor Rehabilitatie en Herstel. Het richt zich op ondersteuning van maatschappelijk herstel, sociale inclusie en het tegengaan van maatschappelijke uitsluiting van mensen met een verslaving of met forensische problematiek.


Naar de website