Magazine Logo

Thema-inleiding

Alice van der Pas

Ouderschapskennis

De twee artikelen in dit thema sluiten een kleine serie af over angst in de jeugdzorg - de neerslag van de Lekkerkerker Lecture op 2 oktober 2007. Peter Adriaenssens, hoogleraar kinderpsychiatrie aan de Katholieke universiteit Leuven en directeur van het Vertrouwenscentrum Kindermishandeling in Leuven. liet die hele dag zijn gehoor ervaren dat angst niet per se een slechte raadgever is. Integendeel: wie dreiging durft te voelen en uit te spreken, blijft dicht bij zichzelf, komt dichter bij de zich bedreigd voelende cliënt, en dichter bij de oplossing van geweldsproblemen in gezinnen. Om de rest van dit artikel te lezen dient u zich in te loggen of te registreren.

WTA

WTA (Het Wetenschappelijk Tijdschrift voor Autisme) is een peerreviewed tijdschrift met als doelstelling het bevorderen van de verspreiding van wetenschappelijk gefundeerde kennis over het spectrum van autismestoornissen in het Nederlands taalgebied. De verbreding van het wetenschappelijk fundament is gericht op de verbetering van de positie van mensen met autisme in de samenleving in de meest brede zin van het woord.

Naar de website.Ouderschapskennis

Ouderschapskennis, voor opvoedondersteuners en ouderbegeleiders, is een tijdschrift voor de studie van ouderschap en ouderschapsproblematiek. De redactie van Ouderschapskennis weet uit ervaring wat de dagelijkse dilemma’s op de werkvloer van ouders, ouderbegeleiders en opvoedondersteuners zijn.

Naar de websiteWaardenwerk

Tijdschrift Waardenwerk richt zich op het onderzoeken en ondersteunen van werken aan waarden op drie, onderling samenhangende niveaus: het niveau van de persoonlijke bestaansethiek, het niveau van werk en professioneel handelen en het niveau van organiseren en besturen.

Naar de websiteParticipatie en Herstel

‘Participatie en Herstel’ is een voortzetting van het Tijdschrift voor Rehabilitatie en Herstel. Het richt zich op ondersteuning van maatschappelijk herstel, sociale inclusie en het tegengaan van maatschappelijke uitsluiting van mensen met een verslaving of met forensische problematiek.


Naar de website