Magazine Logo

Herstel - Gesneden beelden

Participatie

Lezing van Dikkie Roelofsen tijdens studiedag in het kader van het dertigjarig bestaan van Hestia in de stadsschouwburg in Tienen (België) op 14 november 2006. 1999. Eind oktober vroeg in de ochtend. Die nacht daarvoor was de dienstdoende arts bij mij thuis om mij met medicatie wat rustiger te krijgen. Al dagen was ik heel onrustig: 's nachts kon ik niet slapen en ook overdag maalden mijn gedachten als windmolens in vliegende storm. Ik had de mooiste religieuze inzichten en de meest afschuwelijke denkbeelden. Ik was angstig en verdrietig als een klein kind dat verdwaald was in een vreemde stad. Ik huilde om mijn moeder, die al 35 jaar dood is. De wereld met al haar ellende hield mij bezig, mijn nerveuze zoektocht naar de oorsprong van het bestaan was stilaan verworden tot religieuze paniek. Om de rest van dit artikel te lezen dient u zich in te loggen of te registreren.

WTA

WTA (Het Wetenschappelijk Tijdschrift voor Autisme) is een peerreviewed tijdschrift met als doelstelling het bevorderen van de verspreiding van wetenschappelijk gefundeerde kennis over het spectrum van autismestoornissen in het Nederlands taalgebied. De verbreding van het wetenschappelijk fundament is gericht op de verbetering van de positie van mensen met autisme in de samenleving in de meest brede zin van het woord.

Naar de website.Ouderschapskennis

Ouderschapskennis, voor opvoedondersteuners en ouderbegeleiders, is een tijdschrift voor de studie van ouderschap en ouderschapsproblematiek. De redactie van Ouderschapskennis weet uit ervaring wat de dagelijkse dilemma’s op de werkvloer van ouders, ouderbegeleiders en opvoedondersteuners zijn.

Naar de websiteWaardenwerk

Tijdschrift Waardenwerk richt zich op het onderzoeken en ondersteunen van werken aan waarden op drie, onderling samenhangende niveaus: het niveau van de persoonlijke bestaansethiek, het niveau van werk en professioneel handelen en het niveau van organiseren en besturen.

Naar de websiteParticipatie en Herstel

‘Participatie en Herstel’ is een voortzetting van het Tijdschrift voor Rehabilitatie en Herstel. Het richt zich op ondersteuning van maatschappelijk herstel, sociale inclusie en het tegengaan van maatschappelijke uitsluiting van mensen met een verslaving of met forensische problematiek.


Naar de website