Magazine Logo

Stigma en stigmabestrijding

Annette Plooy

Participatie

Lezing uitgesproken op het Kwartiermakerscongres (22 mei 2007) Toen ik een jaar of tien, elf oud was, ging ik wel eens met mijn vader mee naar Wolfheze, een plaatsje vlakbij Arnhem en vlakbij de stad waar wij woonden. Mijn vader was dominee, en hij preekte zo nu en dan in het kleine kerkje in Wolfheze, waar ze geen eigen dominee konden betalen. Ik ging dan met hem mee. Waarom weet ik eigenlijk niet. In Wolfheze was het regionale psychiatrisch ziekenhuis gevestigd. Het was meer dan honderd jaar oud, met een hoofdgebouw waarin nog gebrandschilderde, maar ook getraliede ramen te zien waren. Als we naar het kerkje reden, reden we over het inrichtingsterrein. Zo'n klassiek terrein met oude paviljoens, veel bomen en gras en een veldje met geiten en herten. En daar zag ik ze lopen: de anderen. Om de rest van dit artikel te lezen dient u zich in te loggen of te registreren.

WTA

WTA (Het Wetenschappelijk Tijdschrift voor Autisme) is een peerreviewed tijdschrift met als doelstelling het bevorderen van de verspreiding van wetenschappelijk gefundeerde kennis over het spectrum van autismestoornissen in het Nederlands taalgebied. De verbreding van het wetenschappelijk fundament is gericht op de verbetering van de positie van mensen met autisme in de samenleving in de meest brede zin van het woord.

Naar de website.Ouderschapskennis

Ouderschapskennis, voor opvoedondersteuners en ouderbegeleiders, is een tijdschrift voor de studie van ouderschap en ouderschapsproblematiek. De redactie van Ouderschapskennis weet uit ervaring wat de dagelijkse dilemma’s op de werkvloer van ouders, ouderbegeleiders en opvoedondersteuners zijn.

Naar de websiteWaardenwerk

Tijdschrift Waardenwerk richt zich op het onderzoeken en ondersteunen van werken aan waarden op drie, onderling samenhangende niveaus: het niveau van de persoonlijke bestaansethiek, het niveau van werk en professioneel handelen en het niveau van organiseren en besturen.

Naar de websiteParticipatie en Herstel

‘Participatie en Herstel’ is een voortzetting van het Tijdschrift voor Rehabilitatie en Herstel. Het richt zich op ondersteuning van maatschappelijk herstel, sociale inclusie en het tegengaan van maatschappelijke uitsluiting van mensen met een verslaving of met forensische problematiek.


Naar de website