Magazine Logo

Voorlichting, Informatie en Advies op basis van ervaringsdeskundigheid

Wouter van de Graaf, Tonja van Hoek, Jean Knooren en Babette Schriks

Participatie

Eind juni 2006 werd de cursus Voorlichting, Informatie en Advies (VIA) afgesloten, een kopmodule van het Traject Opleiding Ervaringsdeskundigheid (TOED), waaraan tijdschrift Passage al eerder aandacht besteedde1. In dit artikel schetsen we hoe deze vervolgcursus is opgebouwd, welke uitgangspunten daarbij een rol spelen, en wellicht nog belangrijker: wat er van die uitgangspunten en opzet terechtkomt. Om de rest van dit artikel te lezen dient u zich in te loggen of te registreren.

WTA

WTA (Het Wetenschappelijk Tijdschrift voor Autisme) is een peerreviewed tijdschrift met als doelstelling het bevorderen van de verspreiding van wetenschappelijk gefundeerde kennis over het spectrum van autismestoornissen in het Nederlands taalgebied. De verbreding van het wetenschappelijk fundament is gericht op de verbetering van de positie van mensen met autisme in de samenleving in de meest brede zin van het woord.

Naar de website.Ouderschapskennis

Ouderschapskennis, voor opvoedondersteuners en ouderbegeleiders, is een tijdschrift voor de studie van ouderschap en ouderschapsproblematiek. De redactie van Ouderschapskennis weet uit ervaring wat de dagelijkse dilemma’s op de werkvloer van ouders, ouderbegeleiders en opvoedondersteuners zijn.

Naar de websiteWaardenwerk

Tijdschrift Waardenwerk richt zich op het onderzoeken en ondersteunen van werken aan waarden op drie, onderling samenhangende niveaus: het niveau van de persoonlijke bestaansethiek, het niveau van werk en professioneel handelen en het niveau van organiseren en besturen.

Naar de websiteParticipatie en Herstel

‘Participatie en Herstel’ is een voortzetting van het Tijdschrift voor Rehabilitatie en Herstel. Het richt zich op ondersteuning van maatschappelijk herstel, sociale inclusie en het tegengaan van maatschappelijke uitsluiting van mensen met een verslaving of met forensische problematiek.


Naar de website