Magazine Logo

'Kanaries? Kan dat hier dan?' - Digitaal herstelondersteuningsplan maakt herstel concreet en meetbaar

Laura van der Burgt en Wil Coopmans

Participatie

In dit artikel wordt beschreven hoe GGZ Oost Brabant twee uitdagingen tegelijk oppakte. De eerste was de wens om het herstelondersteunend werken te borgen in het zorgproces. De tweede was de noodzaak om de geleverde AWBZ-zorg beter te beschrijven en verantwoorden. Beide doelen zijn gerealiseerd met de invoering van het Herstelondersteuningsplan (HOP), dat cliënten helpt in hun herstelproces en tevens voldoet aan de wettelijke eisen voor een AWBZ-zorgplan. Om de rest van dit artikel te lezen dient u zich in te loggen of te registreren.

WTA

WTA (Het Wetenschappelijk Tijdschrift voor Autisme) is een peerreviewed tijdschrift met als doelstelling het bevorderen van de verspreiding van wetenschappelijk gefundeerde kennis over het spectrum van autismestoornissen in het Nederlands taalgebied. De verbreding van het wetenschappelijk fundament is gericht op de verbetering van de positie van mensen met autisme in de samenleving in de meest brede zin van het woord.

Naar de website.Ouderschapskennis

Ouderschapskennis, voor opvoedondersteuners en ouderbegeleiders, is een tijdschrift voor de studie van ouderschap en ouderschapsproblematiek. De redactie van Ouderschapskennis weet uit ervaring wat de dagelijkse dilemma’s op de werkvloer van ouders, ouderbegeleiders en opvoedondersteuners zijn.

Naar de websiteWaardenwerk

Tijdschrift Waardenwerk richt zich op het onderzoeken en ondersteunen van werken aan waarden op drie, onderling samenhangende niveaus: het niveau van de persoonlijke bestaansethiek, het niveau van werk en professioneel handelen en het niveau van organiseren en besturen.

Naar de websiteParticipatie en Herstel

‘Participatie en Herstel’ is een voortzetting van het Tijdschrift voor Rehabilitatie en Herstel. Het richt zich op ondersteuning van maatschappelijk herstel, sociale inclusie en het tegengaan van maatschappelijke uitsluiting van mensen met een verslaving of met forensische problematiek.


Naar de website