Magazine Logo

Feed - Van 'werken met gekken' naar 'luisteren naar individuen'

Participatie

DVD Gekkenwerk - HEE in de psychiatrie. Uitgave: HEE/Trimbos-instituut. www.hee-team.nl Gekkenwerk — HEE in de psychiatrie, een 35 minuten durende reportage over de HEE-beweging in Nederland, is in de eerste plaats een verslag over vijf mensen die leed is aangedaan in de psychiatrie. De HEE-beweging staat voor herstellen op eigen kracht, het opbouwen van ervaringsdeskundigheid en voor empower-ment (voor dat laatste mag eindelijk eens een goede Nederlandse term verzonnen worden). De productie is niet eens zozeer een aanklacht als wel een constatering: toen ze in de war waren, stemmen hoorden en werden opgenomen in een psychiatrisch ziekenhuis, is er niet naar hen geluisterd, sloeg niemand een arm om hen heen en werd hen zelfs verboden om te praten over wat zij zelf zagen als reden voor en oorzaak van hun crisis. Een onpersoonlijke afstandelijkheid van behandelaren was hun deel, te midden van het tumult en het vreemde gedrag van medepatiënten op de afdeüng. Daarbij was het er vaak vies en uitgeleefd. Met een beetje verbeeldingskracht komen scènes uit Dantes Inferno naar voren. Om de rest van dit artikel te lezen dient u zich in te loggen of te registreren.

WTA

WTA (Het Wetenschappelijk Tijdschrift voor Autisme) is een peerreviewed tijdschrift met als doelstelling het bevorderen van de verspreiding van wetenschappelijk gefundeerde kennis over het spectrum van autismestoornissen in het Nederlands taalgebied. De verbreding van het wetenschappelijk fundament is gericht op de verbetering van de positie van mensen met autisme in de samenleving in de meest brede zin van het woord.

Naar de website.Ouderschapskennis

Ouderschapskennis, voor opvoedondersteuners en ouderbegeleiders, is een tijdschrift voor de studie van ouderschap en ouderschapsproblematiek. De redactie van Ouderschapskennis weet uit ervaring wat de dagelijkse dilemma’s op de werkvloer van ouders, ouderbegeleiders en opvoedondersteuners zijn.

Naar de websiteWaardenwerk

Tijdschrift Waardenwerk richt zich op het onderzoeken en ondersteunen van werken aan waarden op drie, onderling samenhangende niveaus: het niveau van de persoonlijke bestaansethiek, het niveau van werk en professioneel handelen en het niveau van organiseren en besturen.

Naar de websiteParticipatie en Herstel

‘Participatie en Herstel’ is een voortzetting van het Tijdschrift voor Rehabilitatie en Herstel. Het richt zich op ondersteuning van maatschappelijk herstel, sociale inclusie en het tegengaan van maatschappelijke uitsluiting van mensen met een verslaving of met forensische problematiek.


Naar de website