Magazine Logo

Zingeven is een werkwoord

Bert Beentjes en Anouck Rolefes

Participatie

Waar komt u uw bed voor uit? Wat maakt uw leven de moeite waard? Het zijn vragen die ons doen zoeken in ons diepste binnen, zoeken naar de zin van ons bestaan. Iedereen zoekt naar die zin, vroeg of laat en op eigen wijze. De uitkomst is altijd uniek, want zingeving betekent voor iedereen iets anders: inspiratie, verwondering, zorgzaamheid, vrijheid, waardering. Hoewel de waarde van levenszin essentieel is, blijkt zingeving nog steeds een onvervulde zorgbehoefte binnen de GGZ. Toch ziet Bert Beentjes, kwartiermaker van de stedelijke werkgroep Zingeving in Utrecht, een hoopvolle beweging naar meer bewustwording en concretisering. Om de rest van dit artikel te lezen dient u zich in te loggen of te registreren.

WTA

WTA (Het Wetenschappelijk Tijdschrift voor Autisme) is een peerreviewed tijdschrift met als doelstelling het bevorderen van de verspreiding van wetenschappelijk gefundeerde kennis over het spectrum van autismestoornissen in het Nederlands taalgebied. De verbreding van het wetenschappelijk fundament is gericht op de verbetering van de positie van mensen met autisme in de samenleving in de meest brede zin van het woord.

Naar de website.Ouderschapskennis

Ouderschapskennis, voor opvoedondersteuners en ouderbegeleiders, is een tijdschrift voor de studie van ouderschap en ouderschapsproblematiek. De redactie van Ouderschapskennis weet uit ervaring wat de dagelijkse dilemma’s op de werkvloer van ouders, ouderbegeleiders en opvoedondersteuners zijn.

Naar de websiteWaardenwerk

Tijdschrift Waardenwerk richt zich op het onderzoeken en ondersteunen van werken aan waarden op drie, onderling samenhangende niveaus: het niveau van de persoonlijke bestaansethiek, het niveau van werk en professioneel handelen en het niveau van organiseren en besturen.

Naar de websiteParticipatie en Herstel

‘Participatie en Herstel’ is een voortzetting van het Tijdschrift voor Rehabilitatie en Herstel. Het richt zich op ondersteuning van maatschappelijk herstel, sociale inclusie en het tegengaan van maatschappelijke uitsluiting van mensen met een verslaving of met forensische problematiek.


Naar de website