Magazine Logo

Andere artikelen in deze publicatie

Psychiatrische Rehabilitatie Jaarboek 2008-2009 - 16. Rehabilitatie voorop bij jongvolwassenen met een psychotische stoornis

Tom van Wel, Ingeborg Siteur en Fred Marquenie

Participatie

Psychotisch worden is vaak een indrukwekkende ervaring die je leven volledig op zijn kop kan zetten. De eerste psychose begint meestal in de jongvolwassenheid. En dat terwijl de jongvolwassenheid toch al een turbulente tijd is. De volwassenwording gaat samen met loskomen van je ouders, experimenteren met zelfstandig­heid, aangaan van relaties en je weg vinden in een opleiding en in werk. Grenzen worden opgezocht en overschreden, bijvoorbeeld met drugsgebruik. Je vraagt je af: ‘Wat past bij me?’, ‘Wat wil ik met mijn toekomst?’ en ‘Wat voor een rol wil ik vervullen in de samenleving? Om de rest van dit artikel te lezen dient u zich in te loggen of te registreren.

WTA

WTA (Het Wetenschappelijk Tijdschrift voor Autisme) is een peerreviewed tijdschrift met als doelstelling het bevorderen van de verspreiding van wetenschappelijk gefundeerde kennis over het spectrum van autismestoornissen in het Nederlands taalgebied. De verbreding van het wetenschappelijk fundament is gericht op de verbetering van de positie van mensen met autisme in de samenleving in de meest brede zin van het woord.

Naar de website.Ouderschapskennis

Ouderschapskennis, voor opvoedondersteuners en ouderbegeleiders, is een tijdschrift voor de studie van ouderschap en ouderschapsproblematiek. De redactie van Ouderschapskennis weet uit ervaring wat de dagelijkse dilemma’s op de werkvloer van ouders, ouderbegeleiders en opvoedondersteuners zijn.

Naar de websiteWaardenwerk

Tijdschrift Waardenwerk richt zich op het onderzoeken en ondersteunen van werken aan waarden op drie, onderling samenhangende niveaus: het niveau van de persoonlijke bestaansethiek, het niveau van werk en professioneel handelen en het niveau van organiseren en besturen.

Naar de websiteParticipatie en Herstel

‘Participatie en Herstel’ is een voortzetting van het Tijdschrift voor Rehabilitatie en Herstel. Het richt zich op ondersteuning van maatschappelijk herstel, sociale inclusie en het tegengaan van maatschappelijke uitsluiting van mensen met een verslaving of met forensische problematiek.


Naar de website