Magazine Logo

Ooit was ik kampioen

Agnes Nanning

Participatie

Op een maandag in 1983, om precies te zijn op 21 maart, werd ik in de Jaap Edenhal in Amsterdam kampioen van Nederland op alle facetten van het kappersvak. In het bijzijn van mijn kinderen en familie en zo'n negenduizend vakgenoten werd het Wilhelmus voor mij gespeeld. Een heel emotioneel moment omdat daar zes jaar hard werken aan voorafging. Het hield ook in dat ik geselecteerd werd voor de Europese kampioenschappen in Zweden en de Wereldkampioenschappen in Amerika. Die selectie was natuurlijk geweldig, alleen... de invulling werd anders. Mijn selectie werd een opname in het ziekenhuis, op de psychiatrische afdeling met de diagnose manisch depressief en psychose. Dat werd weer hard werken, maar nu aan mijzelf. Wat mij zeer raakte waren de vooroordelen. Die hebben mijn genezing flink in de weg gestaan. Ik raakte veel mensen kwijt. In een later stadium nam ik zelf afstand van mensen, om mezelf te beschermen.Vooroordelen zijn heel hardnekkig en elke verdediging schiet te kort. Om de rest van dit artikel te lezen dient u zich in te loggen of te registreren.

WTA

WTA (Het Wetenschappelijk Tijdschrift voor Autisme) is een peerreviewed tijdschrift met als doelstelling het bevorderen van de verspreiding van wetenschappelijk gefundeerde kennis over het spectrum van autismestoornissen in het Nederlands taalgebied. De verbreding van het wetenschappelijk fundament is gericht op de verbetering van de positie van mensen met autisme in de samenleving in de meest brede zin van het woord.

Naar de website.Ouderschapskennis

Ouderschapskennis, voor opvoedondersteuners en ouderbegeleiders, is een tijdschrift voor de studie van ouderschap en ouderschapsproblematiek. De redactie van Ouderschapskennis weet uit ervaring wat de dagelijkse dilemma’s op de werkvloer van ouders, ouderbegeleiders en opvoedondersteuners zijn.

Naar de websiteWaardenwerk

Tijdschrift Waardenwerk richt zich op het onderzoeken en ondersteunen van werken aan waarden op drie, onderling samenhangende niveaus: het niveau van de persoonlijke bestaansethiek, het niveau van werk en professioneel handelen en het niveau van organiseren en besturen.

Naar de websiteParticipatie en Herstel

‘Participatie en Herstel’ is een voortzetting van het Tijdschrift voor Rehabilitatie en Herstel. Het richt zich op ondersteuning van maatschappelijk herstel, sociale inclusie en het tegengaan van maatschappelijke uitsluiting van mensen met een verslaving of met forensische problematiek.


Naar de website