Magazine Logo

Arbeidsreïntegratie vanuit de ggz - H. 5 Van good practice naar best practice; wat we kunnen leren van drie praktijken

Simona Karbouniaris en Jean Pierre Wilken

Participatie

In voorgaande hoofdstukken zijn drie goede praktijken van arbeidsreïntegratie beschreven. Iedere organisatie heeft haar eigen karakter en legt haar eigen accenten. Toch zijn er ook veel overeenkomsten. Daarnaast heeft iedere organisatie haar eigen werkwijze ontwikkeld en oplossingen gevonden voor de uitdagingen waar men zich voor gesteld zag. In dit hoofdstuk maken we een vergelijking en we analyseren wat uit het onderzoek naar voren komt als mogelijke elementen van een best practice. We doen dit aan de hand van een aantal aandachtsgebieden (zoals die ook in de afzonderlijke beschrijvingen aan de orde kwamen) en van criteria voor een good practice. Om de rest van dit artikel te lezen dient u zich in te loggen of te registreren.

WTA

WTA (Het Wetenschappelijk Tijdschrift voor Autisme) is een peerreviewed tijdschrift met als doelstelling het bevorderen van de verspreiding van wetenschappelijk gefundeerde kennis over het spectrum van autismestoornissen in het Nederlands taalgebied. De verbreding van het wetenschappelijk fundament is gericht op de verbetering van de positie van mensen met autisme in de samenleving in de meest brede zin van het woord.

Naar de website.Ouderschapskennis

Ouderschapskennis, voor opvoedondersteuners en ouderbegeleiders, is een tijdschrift voor de studie van ouderschap en ouderschapsproblematiek. De redactie van Ouderschapskennis weet uit ervaring wat de dagelijkse dilemma’s op de werkvloer van ouders, ouderbegeleiders en opvoedondersteuners zijn.

Naar de websiteWaardenwerk

Tijdschrift Waardenwerk richt zich op het onderzoeken en ondersteunen van werken aan waarden op drie, onderling samenhangende niveaus: het niveau van de persoonlijke bestaansethiek, het niveau van werk en professioneel handelen en het niveau van organiseren en besturen.

Naar de websiteParticipatie en Herstel

‘Participatie en Herstel’ is een voortzetting van het Tijdschrift voor Rehabilitatie en Herstel. Het richt zich op ondersteuning van maatschappelijk herstel, sociale inclusie en het tegengaan van maatschappelijke uitsluiting van mensen met een verslaving of met forensische problematiek.


Naar de website