Magazine Logo

De kunst van het aansluiten - Rehabilitatie in de ouderenpsychiatrie

Barbara Bouwmeester, Mieke van Boxtel, Iris Peek, Robert Pultrum, Jacqueline Verhoek, Marian Zegwaard

Participatie

'Ik ben een meisje van het platteland.' In dit artikel willen wij het proces schetsen dat de divisie Jeugd & Ouderen van Altrecht de afgelopen jaren heeft doorlopen met betrekking tot de keuze van de Integrale Rehabilitatiebenadering in de zorg voor ouderen en de implementatie van deze benadering in de praktijk. Wij doen dit aan de hand van twee verhalen. Het verhaal van een vrouw die het liefst terug wil naar het platteland en het verhaal van de ontwikkeling van de Integrale Rehabilitatiebenadering binnen onze divisie. We gaan onder meer in op de visieontwikkeling, de inbedding in de organisatie en de implementatie van de methodiek. Om de rest van dit artikel te lezen dient u zich in te loggen of te registreren.

WTA

WTA (Het Wetenschappelijk Tijdschrift voor Autisme) is een peerreviewed tijdschrift met als doelstelling het bevorderen van de verspreiding van wetenschappelijk gefundeerde kennis over het spectrum van autismestoornissen in het Nederlands taalgebied. De verbreding van het wetenschappelijk fundament is gericht op de verbetering van de positie van mensen met autisme in de samenleving in de meest brede zin van het woord.

Naar de website.Ouderschapskennis

Ouderschapskennis, voor opvoedondersteuners en ouderbegeleiders, is een tijdschrift voor de studie van ouderschap en ouderschapsproblematiek. De redactie van Ouderschapskennis weet uit ervaring wat de dagelijkse dilemma’s op de werkvloer van ouders, ouderbegeleiders en opvoedondersteuners zijn.

Naar de websiteWaardenwerk

Tijdschrift Waardenwerk richt zich op het onderzoeken en ondersteunen van werken aan waarden op drie, onderling samenhangende niveaus: het niveau van de persoonlijke bestaansethiek, het niveau van werk en professioneel handelen en het niveau van organiseren en besturen.

Naar de websiteParticipatie en Herstel

‘Participatie en Herstel’ is een voortzetting van het Tijdschrift voor Rehabilitatie en Herstel. Het richt zich op ondersteuning van maatschappelijk herstel, sociale inclusie en het tegengaan van maatschappelijke uitsluiting van mensen met een verslaving of met forensische problematiek.


Naar de website