Magazine Logo

Openbare geestelijke gezondheidszorg: een 'nieuw' werkterrein voor RIBW's? - Verslag van een studiedag

Louise Olij

Participatie

Openbare geestelijke gezondheidszorg, ofwel de OGGZ, verwijst naar activiteiten voor preventie, zorg en opvang die worden uitgevoerd door teams en instellingen van diverse pluimage. De regie voor deze zorg ligt veelal bij de gemeentes. RIBW's hebben tot nu toe in de meeste regio's geen grote rol in het OGGZ-aanbod, maar daar kan verandering in komen. Tijd om de markt te verkennen. Vanuit dat idee initieerde de RIBW-Alliantie (een samenwerkingsverband van 25 zelfstandige RIBW's) op 30 maart 2004 een studiedag onder de titel 'OGGZ-doelgroep RIBW-alliantie'. De organisatie lag in handen van Zorg Consult Nederland. Ongeveer 40 mensen, werkzaam bij ongeveer 15 verschillende RIBW's, bezochten de bijeenkomst. Om de rest van dit artikel te lezen dient u zich in te loggen of te registreren.

WTA

WTA (Het Wetenschappelijk Tijdschrift voor Autisme) is een peerreviewed tijdschrift met als doelstelling het bevorderen van de verspreiding van wetenschappelijk gefundeerde kennis over het spectrum van autismestoornissen in het Nederlands taalgebied. De verbreding van het wetenschappelijk fundament is gericht op de verbetering van de positie van mensen met autisme in de samenleving in de meest brede zin van het woord.

Naar de website.Ouderschapskennis

Ouderschapskennis, voor opvoedondersteuners en ouderbegeleiders, is een tijdschrift voor de studie van ouderschap en ouderschapsproblematiek. De redactie van Ouderschapskennis weet uit ervaring wat de dagelijkse dilemma’s op de werkvloer van ouders, ouderbegeleiders en opvoedondersteuners zijn.

Naar de websiteWaardenwerk

Tijdschrift Waardenwerk richt zich op het onderzoeken en ondersteunen van werken aan waarden op drie, onderling samenhangende niveaus: het niveau van de persoonlijke bestaansethiek, het niveau van werk en professioneel handelen en het niveau van organiseren en besturen.

Naar de websiteParticipatie en Herstel

‘Participatie en Herstel’ is een voortzetting van het Tijdschrift voor Rehabilitatie en Herstel. Het richt zich op ondersteuning van maatschappelijk herstel, sociale inclusie en het tegengaan van maatschappelijke uitsluiting van mensen met een verslaving of met forensische problematiek.


Naar de website